All news

Reacties na Genk- Club

Jupiler Pro League

Interview

Een reactie van Antonio Nusa, Simon Mignolet en coach Nicky Hayen na de verloren wedstrijd tegen Genk.

Nusa: “We moeten de koppen weer bij elkaar steken”

Club ging met 3-2 onderuit bij Racing Genk na eerst een 0-2-voorsprong bij elkaar gevoetbald te hebben. Een zichtbaar ontgoochelde Nusa kwam terug op de wedstrijd. “We wilden deze wedstrijd absoluut winnen en zijn dan ook heel ontgoocheld. We hadden volledige controle tot en met de 0-2. We speelden 60 minuten goed en geven het plots weg. Het is erg moeilijk om dat te aanvaarden en om te zeggen waar het aan ligt. We moeten de koppen weer bij elkaar steken en kalm blijven.” (EV)

Mignolet: "We geven het volledig uit handen"

“Ik kan er momenteel geen verklaring voor vinden. We staan 0-2 voor, dan moet je dat uitspelen en controleren. Na de 1-2 voerde Genk de druk op, maar tot dan hadden we geen enkel probleem ervaren. De 2-2 veranderde de hele match. We hielden de bal niet meer in de ploeg. We hadden nog een paar kansen, maar onvoldoende om nog aanspraak te maken op meer. In de toegevoegde tijd krijgen we dan nog een doelpunt tegen. We geven het volledig uit handen.”

“Racing Genk wisselde op korte tijd vier spelers en veranderde van systeem, maar dat mag geen excuus zijn. Bij een 0-2 voorsprong mag je het niet weggeven en moet je de wedstrijd uitspelen. We moeten blijven werken en leren om een voorsprong af te maken en de controle te behouden. Dit mag niet meer gebeuren," besloot hij teleurgesteld. (EV)

Nicky Hayen: “Heel zuur en zware 1 op 9”

Coach Nicky Hayen reageert teleurgesteld: “We kwamen niet goed uit de kleedkamer bij de start van de wedstrijd. We wilden te veel van achteruit opbouwen, wat leidde tot balverlies en twee grote kansen voor Genk. We kwamen beter in de wedstrijd door zorgvuldig op te bouwen. Hierdoor kwamen we ook op voorsprong in de eerste helft.”

“We begonnen goed aan de tweede helft en Genk had het op momenten moeilijk. We maakten dan die 0-2 en alles leek goed te gaan verlopen. Het wisselmoment was voor mij dé cruciale fase. Daar wordt heel veel tijd verloren waardoor we niet klaar stonden voor die eerste bal erna. We worden heel kinderlijk uitgeschakeld in die fase. De bal kwam te makkelijk in de zestien en we gaven daar ongelukkig een penalty weg. We maakten het onszelf daar onnodig moeilijk, terwijl we voordien genoeg controle hadden over de wedstrijd. Na die tegengoal voetbalden we niet zoals we dat aan de start van de tweede helft deden. We panikeerden en slikten die 2-2. Bij de 3-2 kreeg Hrošovský te veel ruimte. Die late tegengoal is heel zuur en zo blijf je achter met een zware 1 op 9”, besloot een ontgoochelde Brugse coach. (TM)