All news

STATSports geeft komende jaren inzicht in spelersprestaties

STATSports geeft komende jaren inzicht in spelersprestaties

Club Brugge zal de komende drie seizoenen beroep doen op de diensten van STATSports, een wereldspeler op het vlak van performance tracking en analyse. Het systeem van STATSports helpt ons om de fitheid van de spelers in kaart te brengen en individueel op te volgen.

STATSports is een databedrijf die door middel van GPS-tracking de fysieke prestaties van onze spelers in kaart brengt. Ze monitoren elke beweging, versnelling, afstand en high-intensity runs op training in het Basecamp en tijdens de wedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dit geeft de physical coaches de opportuniteit om live mee te volgen en direct in te grijpen als de status van groen naar oranje of rood valt.

Eddie Robb, physical coach van de A-kern, is tevreden met de samenwerking: “Samenwerken met STATSports was een no-brainer. Hun technologie is de beste in de industrie. De nauwkeurigheid van de gegevens, de betrouwbaarheid en het gebruiksvriendelijke karakter van het product betekenen dat we kunnen vertrouwen op de gegevens en deze vervolgens eenvoudig kunnen communiceren met de andere coaches en spelers.”

De technologie van STATSports maakt het ook mogelijk om na elke trainingssessie of wedstrijd de data uit te lezen en dieper te analyseren. De fysieke paraatheid van elke speler kan zo van dichtbij opgevolgd worden. De coaches kunnen zo snel en accuraat aanpassingen in workload, eetpatroon etc. doorvoeren.

STATSports COO en mede-oprichter, Sean O'Connor, was verheugd om een Belgische voetbalgigant toe te voegen: “Gezien de RBFA en een groot aantal topclubs uit de Pro League al klant zijn van STATSports, doet het ons enorm veel plezier om Club Brugge KV toe te voegen. Zij zijn een begrip in het Belgische en Europese voetbal. We hebben het gevoel dat we, samen met onze vooruitstrevende technologie en hun vooruitstrevende status als club, samen grote stappen kunnen zetten op het gebied van voetbalprestaties.”