All news

Westerlo - Club: de Club facts

De eerste opdracht na de interlandbreak is een verplaatsing naar de Kempen. Op zaterdagnamiddag nemen het op in en tegen KVC Westerlo. Een goede voorbereiding voor de trip naar Milaan volgende week.

De wedstrijd

Club start een reeks van 7 opeenvolgende wedstrijden voor de volgende interlandbreak met een verplaatsing naar 't Kuipje van KVC Westerlo. Beide teams speelden al 40 keer tegen elkaar in Eerste Klasse. De 20 uitwedstrijden uit die reeks eindigden op 14 zeges (laatste keer 0-1 op 06/08/2023), 5 draws (laatste keer 0-0 op 15/04/2023) en 1 nederlaag (1-0 op 03/10/1999).

Club Brugge is al 25 jaar ongeslagen in het Kuipje. De enige nederlaag in de Kempen dateert van 3 oktober 1999 toen Club met het kleinste verschil verloor.,In de laatste 3 onderlinge duels kon Club telkens de nul houden. Vorig seizoen haalde Club het maximum van de punten tegen KVC Westerlo. In het Kuipje ging Club met 0-1 winnen dankzij een treffer van Igor Thiago. Ook op Jan Breydel was de Braziliaan 2 maal trefzeker en Antonio Nusa legde de eindstand vast op 3-0.

Club is met 15 punten terug te vinden op de 5e plek met 7 punten achterstand op leider KRC Genk. Club Brugge (54,6%) en KVC Westerlo (53,2%) zijn de twee teams die de meeste duels wonnen in de Jupiler Pro League dit seizoen. Voor Romeo Vermant kan het een speciale match worden. Hij speelde vorig seizoen 12 matchen op uitleenbasis bij de Kemphanen. Zaterdag kan hij zijn 30e match in de Jupiler Pro League spelen.

Andreas Skov Olsen is nog steeds topschutter met 4 goals, terwijl Gustaf Nilsson met 4 assists het als beste doet. Simon Mignolet en Brandon Mechele misten nog geen minuut dit seizoen.

De tegenstander

Zaterdagnamiddag is Club te gast bij KVC Westerlo. Het ziet met coach Timmy Simons (47) een oude bekende terug. De oud-captain van Blauw-Zwart speelde o.a. 439 matchen voor Club en 94 wedstrijden voor de Rode Duivels. Nadat hij zijn actieve carrière bij Club beëindigde in 2018 begon hij zijn trainersloopbaan bij Club als assistent-coach van Ivan Leko en als jeugdcoach. Bij Zulte Waregem was hij 2 seizoenen actief als assistent-trainer en hoofdcoach. Vorig seizoen hielp hij FCV Dender met promotie naar de Jupiler Pro League en sinds deze zomer is hij dus actief in 't Kuipje.

KVC Westerlo kon maar 2 van hun laatste 7 thuiswedstrijden winnen (D3 L2). Dit seizoen wonnen ze thuis met 3-0 van Cercle Brugge en met 4-3 van Union, waarna een 1-1 draw tegen OH Leuven, een 1-2 nederlaag tegen Antwerp en een 2-2 draw tegen Beerschot volgden.

KVC Westerlo kon al 20 keer raak treffen dit seizoen. Alleen KRC Genk en Antwerp (beide 21) scoorden nog vaker. Ze incasseerden al 35 gele kaarten dit seizoen. Dat is het hoogste aantal van alle clubs in de top 10-competities van Europa.

Luka Vušković, die 2 keer scoorde tegen Beerschot, is de tweede 17-jarige in de top 10-competities van Europa die al 2 keer kon scoren in 1 wedstrijd dit seizoen na Lamine Yamal (FC Barcelona). Met 4 goals is de Kroatische verdediger samen met zijn landgenoot Matija Frigan topschutter bij de Kemphanen. Vušković speelt voor 1 jaar op uitleenbasis van Hajduk Split en komt vanaf volgend seizoen uit voor Tottenham Hotspur FC. Lucas Stassin, die eind augustus Westerlo inruilde voor AS Saint Étienne, is nog steeds de assistkoning bij Westerlo (3). 

Naast Stassin nam de club ook nog afscheid van o.a. Nicolas Madsen, Ravil Tagir], Nacer Chadli, Kyan Vaesen en Pietro Perdichizzi.

De club versterkte zich ook nog met deze spelers:

  • Verdedigers: Luka Vušković, Emin Bayram, Emir Ortakaya en Rubin Seigers
  • Middenvelders: Alfie Devine en Muhammed Gümüşkaya
  • Aanvallers: Julian Placias en Adedire Mebude

Sinan Bolat en Doğucan Haspolat ontbraken nog geen minuut op het veld bij KVC Westerlo dit seizoen.

Mijlpalen

  • Andreas Skov Olsen kan zijn 110e wedstrijd voor Club spelen.
  • Raphael Onyedika kan zijn 70e competitiematch voor FCB afwerken.
  • Brandon Mechele kan zijn 350e wedstrijd in Eerste Klasse spelen. Hij kwam 18 keer uit voor STVV en het kan zijn 332e match worden bij Club Brugge.
  • Casper Nielsen kan zijn 110e wedstrijd in Eerste Klasse spelen tegen Union. De Deense middenvelder speelde 39 matchen in de JPL bij Union en 70 voor Club.
  • Romeo Vermant kan tegen zijn ex-club zijn 30e wedstrijd in Eerste Klasse spelen. Hij kwam 12 keer in actie bij KVC Westerlo en 17 keer bij Club.


Eerste Klasse: 40 duels, 32 overwinningen voor Club, 6 draws en 2 nederlagen, 100 goals voor en 29 tegen

Beker: 3 duels, 3 zeges, 0 draws en 0 nederlagen voor Club, 13 goals voor en 0 tegen
TOTAAL: 43 duels, 35 zeges, 6 draws, 2 nederlagen voor Club, 113 goals voor en 29 tegen

De scheidsrechter

Nicolas Laforge werd aangeduid als ref voor dit duel. Laurent Conotte en Vito Di Vincenzo zijn de assistent-refs en Anthony Letellier is de vierde official. Lothar D'Hondt neemt plaats achter de VAR-schermen, bijgestaan door Romain Devillers en Jasper Vitse. De 37-jarige ref fluit voor de 45e keer een officiële match van Club Brugge. Op verplaatsing: 22M 9W 6D 7L.

Van KVC Westerlo leidt Laforge hun 17e officiële match. Thuismatchen daarvan van KVC Westerlo: 8M 3W 3D 2L. Vorig seizoen leidde Laforge voor de eerste keer een duel tussen beide teams. Club won toen thuis met 3-0.

Eerder dit seizoen floot Laforge van Club de uitmatch bij KRC Genk (3-2) en de thuismatch tegen KAA Gent (2-4). Van KVC Westerlo is het de eerste match dit seizoen met Laforge als ref.