Alle nieuws

Alles wat je moet weten over de bekerfinale van Club YLA

Volgende week woensdag 1 mei is het zover, dan strijden onze dames voor de beker tegen OHL Women. Alles wat je moet weten, van het bekerparcours tot praktische info, vind je hieronder!

HET BEKERPARCOURS

Je weet het misschien al, maar onze dames rekenden al af met heel wat concurrenten in hun weg naar de finale. Het begon allemaal met een duel tegen Standard Fémina, de bekerwinnaar vorig seizoen. Door goals van Boutiebi en Stenberg wist Club YLA zich knap te plaatsen voor de volgende ronde, een eerste moeilijke horde werd meteen genomen.


In de achtste finale moest KFC Alken eraan geloven. In een demonstratie werd het maar liefst 9-0. Met een vertrouwensboost bekampten de dames in de kwartfinale KRC Genk Ladies in wat een ware bekerthriller zou worden. Pas na penalties (5-3) kon Blauw-Zwart zich plaatsen voor de halve finales.

En daar wachtte met KAA Gent Ladies opnieuw een topploeg. In een sfeervol Sportpark in Aalter was de spanning 120 minuten lang te snijden. Pas in de verlengingen kon Club YLA na een gelijkopgaande wedstrijd de score openen. Bekerheldin Rania Boutiebi trapte haar ploeg naar de finale!

Het bekerparcours nog even opgelijst:

  • 14/10/2023: Club YLA 2 – 1 Standard Fémina
  • 11/11/2023: Club YLA 9 – 0 KFC Alken
  • 10/02/2024: Club YLA 0 – 0 Genk Ladies (5-3 na strafschoppen)
  • 16/03/2024: Club YLA 0 – 0 Gent Ladies (1-0 na verlengingen)


PEPSI FANDORP

Bij een bekerfinale hoort uiteraard een fandorp. Die kun je vinden op de parking naast de hoofdtribune. Vanaf 14u30, anderhalf uur voor de aftrap, opent het fandorp voor de meegereisde supporters. DJ Vanathic, onze stadion-dj op Jan Breydel, zorgt voor de juiste beats.

En daar stopt het niet bij. Martijn Debbaut is van de partij en daagt je uit voor een potje pannavoetbal, er is een fotowall en shooting wall en je kunt je eigen Club YLA-tattoo laten zetten. Uiteraard kunnen ook de Brugse beertjes niet ontbreken! Op het supportersplein zijn er ook drank- en eetstanden en een mobiele fanshop.

TICKETS

De cupfinale op 1 mei wordt gespeeld in het stadion van OH Leuven ‘King Power at Den Dreef’ en gaat van start om 16u. Tickets voor de bekerfinale zijn er al vanaf €8, kinderen jonger dan twaalf betalen €5 of €7.

KOOP NU JE TICKETS!

Voor de trip naar Leuven kan je beroep doen op busvervoer via de supportersclubs uit Torhout en Aalter. Je hoeft geen lid te zijn van hun club en ook geen Club ID te hebben om mee te reizen. Meer contactgegevens vind je hier:

EXTRA INFO

Voor de fans die op eigen houtje naar Leuven komen is er parkeergelegenheid voorzien. De parkeersite Bodart wordt opengesteld voor de Clubfans en is 10u lang gratis als je je parkeerschijf legt.

Schreeuw jij onze dames volgende week woensdag naar de bekerwinst? Welkom in het fandorp vanaf 14u30! Tickets zijn nog steeds te verkrijgen via tickets.clubbrugge.be!