Alle nieuws

Antwerp - Club: De Club Facts

Club Facts

Na het gelijkspel van dinsdag tegen KV Kortrijk neemt Club het zondagmiddag op tegen Antwerp. Je helemaal voorbereiden op deze wedstrijd? Dat doe je met de Club Facts!

De wedstrijd

Het duel tussen de twee oudste clubs uit de Jupiler Pro League vindt voor de 172e keer plaats in Eerste Klasse. De 85 vorige verplaatsingen naar de Bosuil eindigden op 28 zeges, 25 draws en 32 nederlagen.

Eerder dit seizoen kon Club met 2-1 winnen van Antwerp. Een goal van Ferran Jutglà werd uitgewist door George Ilenikhena. Maar in de 90e minuut zorgde Hans Vanaken voor de overwinning.

Als Club niet verliest in Antwerp, is het drie maanden ongeslagen over alle competities heen. In de laatste 6 uitwedstrijden kon Club 5 keer winnen en speelde het 1 keer gelijk. Het is 2 jaar geleden dat Club nog eens zo lang ongeslagen bleef op verplaatsing.

Igor Thiago deed er tegen KV Kortrijk weer een doelpuntje bij. Hij is nu mede-topschutter in de Jupiler Pro League met 16 goals. Philip Zinckernagel is assist-koning van Club in de competitie. Hij zette al 6 keer een ploeggenoot op weg naar een goal.

De tegenstander

Antwerp is één van de 3 clubs die thuis nog ongeslagen zijn dit seizoen in de Jupiler Pro League (samen met RSC Anderlecht en Club Brugge). Na 23 speeldagen is Antwerp op de 5e plaats terug te vinden met 38 punten. Antwerp behaalde het hoogste aantal clean sheets dit seizoen (9).

Vincent Janssen is de topschutter bij Antwerp met 9 doelpunten. Michel-Ange Balikwisha is de assistenkoning bij Antwerp (6). Hij ontbreekt door een blessure, net als Soumaïla Coulibaly, Ritchie De Laet en Anthony Valencia. Mandela Keita is geschorst

Mijlpalen

  • Simon Mignolet kan voor de 230e keer tussen de palen staan bij Club. Hij kan zondag voor de 125e match op rij in doel staan bij Club.
  • Éder Balanta kan zijn 130e match voor Club afwerken.
  • Als Casper Nielsen in actie komt, is dat zijn 75e match voor Club.

Scheidsrechter

De topper wordt geleid door Jasper Vergoote. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Michael Geerolf en Martijn Tiesters. De vierde official is Brent Staessens. Lothar D'Hondt neemt achter de VAR-schermen plaats. Hij wordt geassisteerd door Romain Devillers en Roel Bensch.

Hij leidde dit seizoen al 4 matchen van Club: uit bij KAA Gent en Union, thuis tegen Standard en Union. Het is de eerste keer dat hij een duel tussen beide teams fluit.

Herbeleef de vorige thuiswedstrijd tegen Antwerp