Alle nieuws

Blauw-Zwart boekt belangrijke 1-2 zege in en tegen Westerlo!

Jupiler Pro League

Op speeldag 11 van de Jupiler Pro League trok Club Brugge naar Het Kuipje om het op te nemen tegen KVC Westerlo. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong na een goal van Spileers en halfweg de eerste helft verdubbelde Vanaken de score. Kort voor de rust kwam de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd na een strafschopdoelpunt van Sayyadmanesh, maar dit bleek uiteindelijk ook de eindscore. Club pakt een belangrijke zege en kan met vertrouwen naar San Siro voor een duel tegen AC Milan!

Club trok de interlandbreak in met een gelijkspel in eigen huis tegen Union. In vergelijking met deze wedstrijd voerde coach Hayen toch wel enkele wissels door in zijn basiself. In de defensie moest Romero plaats maken voor Spileers en in het middenveld kreeg Onyedika het vertrouwen ten koste van Vetlesen. De laatste twee wijzigingen vonden plaats in het aanvallende compartiment, want daarin gaf de coach het vertrouwen aan Talbi, Vermant en Tzolis. Zo verdwenen Skóraś en Jutglà naar de bank. Skov Olsen en Nilsson hadden wat last aan de kuit en zaten niet in de selectie. Bij Westerlo stond de opvallendste naam langs de zijlijn, want Timmy Simons nam het op tegen ‘zijn’ Club Brugge.

Beide teams keken in de eerste minuten ietwat de kat uit de boom, maar de eerste kans van de wedstrijd was wel meteen een doelpunt! Spileers kon wat opdrijven met de bal aan de voet en ging dan maar vanop afstand zijn kans. Bolat verkeek zich volledig op de knal en zo had Blauw-Zwart al vroeg een voorsprong beet. De thuisploeg was niet meteen aangeslagen, want vrijwel meteen na het openingsdoelpunt had Westerlo al de mogelijkheid om gelijk te maken. Onyedika leed balverlies, maar gelukkig stond Mignolet pal om de poging van Frigan af te stoppen. Even later leed Club opnieuw onnodig balverlies en zo kon Mebude oprukken. Uiteindelijk kwam het leer bij Sayyadmanesh, maar die besloot naast het doel. Die laatste was enkele minuten nadien opnieuw dicht bij een doelpunt na een mooie dribbel, maar deze keer verhinderde de paal en vervolgens De Cuyper de gelijkmaker voor de thuisploeg. De bezoekers leden wel veel balverlies, maar ook Frigan kon niet profiteren en trapte naast. Het duurde even voor de Bruggelingen nog eens konden dreigen, maar even na het kwartier stelde Tzolis toch Bolat nog eens op de proef. Vanuit een scherpe hoek haalde de Griekse winger uit, maar de goalie van Westerlo werkte de bal in hoekschop.

Bij Westerlo ontbrak het dus aan efficiëntie en daar profiteerde Club halfweg de eerste helft van. Vanaken had tijd en ruimte om op te rukken met de bal aan de voet en op die manier mocht de captain zomaar van dichtbij met zijn linker de score verdubbelen! Op het halfuur ging Tzolis ook nog eens zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar zijn schuiver vormde niet meteen een probleem voor Bolat. De Brugse bezoekers hadden de wedstrijd in deze fase volledig in handen, want vijf minuten later moest de Westelse doelman opnieuw ingrijpen door in de voeten van Talbi te duiken. Het enige dat de thuisploeg daar kon tegenover stellen, was een poging van Mebude recht op Mignolet. Toch kwam de thuisploeg kort voor de rust opnieuw in de match. Onyedika speelde te kort terug op Mignolet en de Brugse doelman moest daarom aan de noodrem trekken bij Frigan. Ref Laforge aarzelde niet en wees resoluut naar de stip en Sayyedmanesh zette de elfmeter feilloos om. In de toegevoegde tijd noteerden we wederom dreiging van Westerlo, maar deze keer kon Mignolet de knal van Vuskovic over de lat tikken. Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor de bezoekers, waar De Cuyper met een lage voorzet Vermant vond. Die raakte van dichtbij niet voorbij Bolat en ging dan neer na contact met de doelman. Uiteindelijk werd er geen strafschop toegekend en zo gingen we rusten met een kleine voorsprong voor Blauw-Zwart…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 hoofdrolspelers en het was Westerlo dat de bal meteen opeiste, maar weliswaar zonder gevaarlijk te zijn. De eerste dreiging kwam daarentegen van Club waarbij Vermant slim met het hoofd verlengde voor De Cuyper. De linksback vond op zijn beurt Tzolis, maar de Griek kreeg het leer van dichtbij niet voorbij Bolat. Dit bleek ook het enige gevaar in het eerste kwartier van de tweede helft. Blauw-Zwart had de match wel onder controle in deze fase en de thuisploeg slaagde er niet in om in de buurt van Mignolet te komen. Iets na het uur was het toch even opletten voor de doelman van Club, wanneer een afgeweken voorzet bijna over hem in doel caprioleerde. Gelukkig reageerde de goalie alert om het leer vóór de lijn weg te werken. Enkele minuten later vond coach Hayen het tijd om in te grijpen met een dubbele wissel en zo kwamen Skóraś en Jutglà op het veld.

De Catalaanse spits probeerde zich meteen te tonen met een schot van net buiten de zestien, maar zijn poging vond het kader niet. Op minuut 75 was het aan die andere invaller om zijn kans te gaan. Skóraś gleed echter uit op het moment dat hij naar doel trapte, dus Bolat had er geen problemen mee. Van Westerlo kwam er tot dan weinig doelgevaar, maar daar kwam wel verandering in. Een vrije trap kwam tot bij Rommens en die kon overhoeks uithalen. Mignolet was verschalkt, maar gelukkig trad De Cuyper op als reddende engel om de gelijkmaker vóór de lijn weg te werken. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd probeerde Alcócer het eens vanop afstand, maar Mignolet liet zich niet verschalken door de knal.

Er werden vier minuten bijgeteld en daarin moest de thuisploeg nog enkele minuten met tien verder na een tweede gele kaart voor Bayram. Aan de score veranderde er uiteindelijk niets meer en zo pakte Blauw-Zwart een belangrijke zege. Dinsdag wacht een mooi duel in San Siro tegen AC Milan!



Jupiler Pro League – Speeldag 11
Toeschouwers:
8.035 – Het Kuipje
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
KVC Westerlo: Sinan Bolat – Tuur Rommens, Emin Bayram, Luka Vuskovic, Jordan Bos (58’ Edisson Jordanov) – Doğucan Haspolat, Arthur Piedfort (72’ Thomas Van den Keybus), Alfie Devine – Adedire Mebude, Matija Frigan (72’ Josimar Alcócer), Allahyar Sayyadmanesh.
Bank: Nick Gillekens, Emir Ortakaya, Muhammed Gümüşkaya, Sergiy Sydorchuk, Rubin Seigers, Edisson Jordanov, Roman Neustädter, Thomas Van den Keybus, Josimar Alcócer.
Coach: Timmy Simons.
ClubBrugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper (90+2’ Kyriani Sabbe) – Raphael Onyedika (82’ Hugo Vetlesen), Ardon Jashari, Hans Vanaken – Chemsdine Talbi (90+2’ Joel Ordóñez), Romeo Vermant (65’ Ferran Jutglà), Christos Tzolis (65’ Michał Skóraś).
Bank: Nordin Jackers, Axl De Corte, Zaid Romero, Joel Ordóñez, Kyriani Sabbe, Hugo Vetlesen, Casper Nielsen, Ferran Jutglà, Michał Skóraś, Kaye Furo.
Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Mignolet, Bayram, Piedfort, Rommens, Sayyadmanesh
R
ode kaarten: Bayram (2x geel)
Doelpunten: 4’ Spileers (0-1), 24’ Vanaken (0-2), 41’ Sayyadmanesh (1-2, pen)