Alle nieuws

Blauw-Zwart boekt vierde zege op rij na 0-3 winst tegen KV Kortrijk!

Jupiler Pro League

Na de interlandbreak trok Club Brugge op speeldag 7 van de Jupiler Pro League naar het Guldensporenstadion om het op te nemen tegen KV Kortrijk. Blauw-Zwart begon sterk aan de match en kwam binnen het kwartier op voorsprong via Vanaken. Op het einde van de tweede helft kon Talbi de score verdubbelen en in de toegevoegde tijd was het slotakkoord opnieuw voor captain Vanaken, die zijn tweede van de avond nette. Club tankt zo vertrouwen voor de wedstrijd tegen Dortmund!

Vóór de interlandpauze boekte Blauw-Zwart 3 zeges op een rij en dus kon er met vertrouwen afgezakt worden naar Kortrijk. In vergelijking met de duidelijke zege tegen Cercle Brugge voerde coach Hayen twee wijzigingen door in zijn basiself. In de defensie nam Romero de plaats in van Ordóñez en op het middenveld verdween Onyedika naar de bank. Zo mocht Jashari zijn kunnen tonen van bij de start. Het aanvallende trio bestond opnieuw uit Skov Olsen, Tzolis en Nilsson. Bij KV Kortrijk was de basisplaats voor Dejaegere het meest opvallende feit.

In de aanvangsfase van de wedstrijd eiste Club meteen de bal op en trachtte de thuisploeg weg te drukken. Dit resulteerde al vrij snel in een mogelijkheid voor Nilsson op een mooie diepe bal van De Cuyper, maar de Zweede slaagde er niet in om het leer over Gunnarsson te deviëren. Enkele minuten later werd de boomlange spits wederom gevonden, maar deze keer had de goalie van Kortrijk een uitstekende reflex in huis op de kopbal van Nilsson om zo een vroege openingsgoal te verhinderen. De bezoekers bleven aandringen en tikten de bal goed rond ter hoogte van de zestien. De Cuyper zette het leer laag voor doel en daar kon Vetlesen de bal meepikken, maar Silva smeet zich in extremis nog voor de poging van de Noor en zo werd het een hoekschop. Kort voor het kwartier werd de druk van Blauw-Zwart uiteindelijk beloond. De Cuyper speelt een listig balletje in de zestien en na een deviatie van Nilsson heerste er twijfel in de defensie van ‘De Kerels’. Daar kon Vanaken van profiteren om voor de neus van Gunnarsson de verdiende voorsprong tegen de netten te tikken. Na twintig minuten moest Mignolet dan toch een eerste keer de handen uit mouwen steken. Takamine heeft ruimte en tijd om aan te leggen van net buiten de zestien en zijn schot week nog af. De goalie van Club had echter een uitstekende redding in huis en voorkwam zo de gelijkmaker.

De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en het spel speelde zich nu meer en meer af op de helft van de bezoekers. De gevaarlijkste man bij KV Kortrijk is voorlopig toch wel Takamine, maar deze keer vond zijn poging vanop afstand het kader niet. Iets na het halfuur stak Blauw-Zwart toch nog eens de neus aan het venster na een lange crossbal van De Cuyper naar Skov Olsen. Die laatste bediende Vetlesen in de zestien, maar die miste zijn hakje. Toch was de actie nog niet afgelopen, want Tzolis reageerde het snelste om de bal mee te pikken. Het schot van de Griek ging echter over de kooi van Gunnarsson. De Brugse bezoekers namen wel de match weer in handen en zo kwam Kortrijk er minder uit. Kort voor de rust nam De Cuyper een hoekschop en hij zag net buiten de zestien Skov Olsen vrij staan. Die laatste probeerde het in één keer, maar zijn volley belandde naast het doel. Zo gingen we rusten met een kleine voorsprong voor Club…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 tenoren en deze keer was het de thuisploeg dat iets beter uit de kleedkamer kwam. Dit evenwel zonder meteen concreet doelgevaar te creëren. Dat doelgevaar kwam er wel na een kleine tien minuten spelen. De bal werd goed voor doel gebracht en het leer schoot door waardoor Dewaele van dichtbij kon aanleggen. Mignolet pakte, gelukkig voor Club, uit met een mirakelsave en voorkwam zo eigenlijk een gemaakt doelpunt. De reactie van de bezoekers bleef niet lang uit, want vrijwel meteen na de grote mogelijkheid voor de thuisploeg redde Gunnarsson een schot van De Cuyper en vervolgens trapte Skov Olsen van dichtbij iets te wild over doel. Kort daarna was De Cuyper daar opnieuw met een voorzet-schot, maar de deviatie van Nilsson achter het steunbeen belandde net naast de paal. Het moge duidelijk wezen dat er in deze fase leven in de wedstrijd zat met kansen aan beide kanten. Vetlesen infiltreerde opnieuw goed in de zestien, maar hij slaagde er niet in om de assist van Vanaken te verzilveren. Aan de overkant zoefde een strakke voorzet van De Neve aan iedereen voorbij naast de verste paal.

Iets over halfweg de tweede helft noteerden we een mooie combinatie tussen Skóraś en Nilsson en uiteindelijk belandde het leer bij Tzolis. Die kapte mooi naar binnen om vervolgens de verste hoek te viseren. Zijn poging spatte jammer genoeg uiteen op de lat. De match bleef wel gekenmerkt door veel strijd langs beide kanten, maar het doelgevaar kwam in deze fase toch vooral van Club. Seys kreeg de bal toegespeeld van Vetlesen en besloot dan richting doel te knallen. Lagae smeet zich in de baan van het schot en kort daarna deed hij dat nog eens over op een poging van Vetlesen. Het duurde dus even vooraleer Blauw-Zwart de match definitief kon beslissen, maar na 83 minuten was het toch prijs! Talbi kreeg de bal toegespeeld, maakte ruimte voor zichzelf en trapte vervolgens heel knap de dubbele voorsprong in de verste hoek tegen de netten.

We kregen vijf minuten extra tijd en daarin kon KVK nog eens dreigen. Bruno maakte zichzelf goed vrij en krulde het leer vervolgens naar de verste paal. Mignolet moest hierbij niet ingrijpen en zag de bal net naast de paal belanden. Uiteindelijk kon Blauw-Zwart toch nog een derde keer juichen, want na een voorzet-schot van Nilsson kon Vanaken zijn tweede van de avond binnen prikken. Club boekt zo een vierde zege op rij en tankt vertrouwen voor de confrontatie met Dortmund!



Jupiler Pro League – Speeldag 7
Toeschouwers:
9.399 – Guldensporenstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
KV Kortrijk: Patrik Gunnarsson – Mark Mampassi, João Silva (58’ Roko Simic), Bram Lagae - Gilles Dewaele, Tomoki Takamine (87’ Nayel Mehssatou), Brecht Dejaegere (72’ Massimo Bruno), Abdelkahar Kadri (87’ Abdoulaye Sissako), Dion De Neve – Takuro Kaneko, Nacho Ferri (58’ Thierry Ambrose).
Bank: Lucas Pirard, Ryan Alebiosu, Abdoulaye Sissako, Massimo Bruno, Nayel Mehssatou, Iver Fossum, Roko Simic, Mounaïm El Idrissy, Thierry Ambrose.
Coach: Freyr Alexandersson.
ClubBrugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys (87’ Kyriani Sabbe), Brandon Mechele, Zaid Romero, Maxim De Cuyper – Ardon Jashari (59’ Raphael Onyedika), Hugo Vetlesen (87’ Romeo Vermant), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (59’ Michał Skóraś), Gustaf Nilsson, Christos Tzolis (74’ Chemsdine Talbi).
Bank: Nordin Jackers, Dani van den Heuvel, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Hugo Siquet, Raphael Onyedika, Michał Skóraś, Chemsdine Talbi, Ferran Jutglà, Romeo Vermant.
Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Silva, Vetlesen, Lagae, Skóraś, Kadri
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 13’ Vanaken (0-1), 83’ Talbi (0-2), 90+3’ Vanaken (0-3)