Alle nieuws

Bruges On Tour: AC Milan

UEFA Champions League

Bruges On Tour

Dag op dag 21 jaar geleden nemen we het morgen opnieuw op tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan. Een topaffiche in de UEFA Champions League waar zo'n 4000 Brugse fans bij aanwezig zullen zijn. Ben jij ook aanwezig? Vind dan hier alle info die je nodig hebt!

Meeting Point: Arco Della Pace

Hand in hand, voor Blauw & Zwart! Samen met de andere Club-supporters verzamel je vanaf 16u in de Milaanse binnenstad op de Acro Della Place. Daaruit kan je naar eigen keuze te voet (50 minuten wandelen) of met het openbaar vervoer naar het San Siro stadion.

Hieronder vind je alle info om via het openbaar vervoer naar het stadion te gaan.

Openbaar vervoerNummer

Halte

Underground (metro)
M5 - Lilac

M1 - Red

Lilac: stop San Siro Stadio (500m)

Red: Stop Lotto (2km)

Bus

49

78

64

80

98

49: Line Piazza Tirana - Lotto

78: Line Bisceglie M1 - Via Govone

64: Line Bonala M1 - Lorenteggio

80: Line De Angeli - Quinto Romano

98: Line Famagosta M2 - Piazzale Lotto M1

Tram
16
Stop Monte Velino - San Siro
Taxi
02 4040
San Siro Stadium




Club NXT U19 eerst aan zet

Onze youngsters maken ook de verplaatsing naar Milaan voor hun confrontatie in de UEFA Youth League. Om 14u nemen ze het in het PUMA House Of Football op tegen de U19 van AC Milan. Bekende naam bij de Italiaanse youngsters is die van Maximilian Ibrahimovic, zoon van voetballegende Zlatan Ibrahimovic. 

Aanwezig in Milaan? Kom dan zeker ook onze jeugd steunen! 

Tickets kosten tussen de €3 en €7, supporters van Brugge nemen plaats in de oranje vakken. Er is geen mogelijkheid om ter plekke tickets te kopen, dus voordien jouw tickets kopen is een must!

Kon je de trip naar Milaan jammer genoeg niet maken? Geen nood! Dankzij AC Milan kunnen we de livestream van de match aanbieden in de Club app, naast de live updates in het matchcenter. Je hoeft dus niks te missen van onze trip naar Milaan!

Alle info over AC Milan U19 - Club NXT U19

San Siro

Een wedstrijd van de Rossoneri bijwonen in een van de oudste, grootste en meest iconische stadions van Europa is iets wat je nooit meer vergeet. Het staat ook bekend als de “Scala van het voetbal” of “de tempel van het voetbal” en is het grootste stadion van Italië met een capaciteit van 75.725 mensen. Deze magische locatie biedt de mogelijkheid om de adembenemende ervaring te voelen van duizenden harten die samen slaan en juichen tijdens elke thuiswedstrijd van AC Milan.

De poorten van het stadion openen vanaf 2u voor de aftrap. Het stadion kan je als uitsupporter enkel en alleen via gate 6 betreden. Net zoals in het Jan Breydelstadion is roken in het stadion verbodenAlleen kleine tassen (niet groter dan A5) zijn toegestaan.

Ontdek de mooiste plekjes van Milaan

Milaan staat gekend om z'n prachtige gebouwen, Insta-waardige foto spots, geweldige restaurants en bars en zoveel meer... Ontdek hier enkele van de top bezienswaardigheden van de stad!

Duomo Santa Maria Nascente

Deze kathedraal is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië! De kerk staat aan het Domplein (Piazza Del Duomo) in het hart van Milaan. De Dom is een belangrijke toeristische attractie vanwege het interieur met de vele middeleeuwse schatten en het exterieur met de tientallen torentjes en duizenden beelden.

Navigli District

Het systeem van bevaarbare en onderling verbonden kanalen van Milaan gaf de stad destijds meer toegang tot de buitenwereld. Vandaag de dag zijn de Naviglio Grande en Naviglio Pavese de enige kanalen die nog zichtbaar zijn, en eromheen is een stortvloed aan bars, restaurants en cafés ontstaan die in het weekend 's avonds bruisen van de activiteit.

Isola's street art

Verken deze buurt te voet en kijk je ogen uit naar straatkunst, meestal gemaakt in opdracht van lokale bewoners.

Castello Sforzesco & Arco Della Pace 

Niet alleen is de Arco Della Place de ontmoetingsplaats voor Blauw-Zwarte supporters, het is ook vaak gezien, samen met de nabij gelegen Castello Sforzesco, als een must-see bij een bezoek aan Milaan.

Het Castello Sforzesco in Milaan dateert uit de 15e eeuw en was ooit een van de grootste citadellen van Europa. Vandaag de dag herbergt het verschillende musea en talrijke belangrijke kunstwerken en relikwieën, maar het is ook aangenaam om door de binnenplaatsen te dwalen en het gevoel van geschiedenis op te snuiven. Loop door de achterpoort recht het Parco Sempione in, de 'groene long' van Milaan en een van de mooiste parken van de stad.