Alle nieuws

Club Brugge start procedure tegen 24 ‘supporters’

Op sociale media verschenen gisterenavond verschillende foto’s van ‘supporters’ in het uitvak die een racistische groet deden. Club Brugge nam vandaag actie, identificeerde reeds 24 supporters en startte een procedure tot het opleggen van stadionverbod.

Zowel Club Brugge als zijn supporters waren geschokt door de racistische groet die gisteren te zien was in het uitvak in Standard. De volledige Club Brugge-familie veroordeelde deze actie onmiddellijk. Vandaag nam Club verdere stappen en identificeerde het reeds 24 supporters. Tegen deze supporters is een dossier opgemaakt bij de Kamer Burgerrechtelijke Uitsluiting van de KBVB wat moet leiden tot een stadionverbod. Daarnaast werkt Club nauw samen met de politie in hun eventuele verdere stappen.

Vorige week was een gelijkaardige groet te zien in het Jan Breydelstadion tijdens de Supercup. Deze ‘supporter’ werd kort nadien geïdentificeerd en ook hier werd een procedure tot stadionverbod opgestart. Afgelopen seizoen opende Club op eigen initiatief al 26 dergelijke dossiers over wangedrag in het stadion (Pyro, bekergooien, geweld,..).

Club benadrukt dat er binnen de Blauw-Zwarte familie geen enkele plaats is voor wangedrag en dat het zal blijven proactief optreden tegen mensen die het niet waard zijn onze Club-kleuren te dragen.