Alle nieuws

Club klopt Valenciennes met 1-0 in oefenduel

Geen training op donderdagmiddag, wel een oefenmatch achter gesloten deuren tegen Valenciennes FC. Blauw-Zwart, dat vooral aangevuld werd met youngsters van Club NXT in afwezigheid van negen internationals, klopte de Franse tweedeklasser met 1-0.

Het Basecamp werd donderdagmiddag ingeruild voor The NEST in Roeselare. De troepen van hoofdcoach ad interim Nicky Hayen trapten om 13u00 een oefenpot op gang met Valenciennes, dat momenteel laatste staat in de Ligue 2. Tussen de lijnen werden youngsters als De Smet, Yameogo en Talbi omringd door ervaren gezichten als Vanaken, Nielsen, Boyata en Jutglà.

De eerste noemenswaardige gebeurtenis viel pas na een kwartier te noteren. Een vrije trap van Skoras belandde op de vuisten van de Clemente. Enkele minuten later zette diezelfde Skoras een fraaie actie op gang. Na een één-tweetje met Vanaken probeerde de Pool het nog eens met Lenn De Smet, maar die legde uiteindelijk iets te kort terug. Skoras kreeg daarna weer een goeie mogelijkheid. Hij krulde de bal met z’n linker de verste hoek in, maar de bezoekende doelman pakte opnieuw uit met een sterke redding.

Stilstaande fase

Vlak voor rust was het wel prijs voor Club. Vanaken zette zich achter de bal voor een vrije trap net buiten de zestien. Onze kapitein knalde het leer door de muur en via de paal binnen. 1-0. In de rust bleven Vanaken, Nielsen en Jutglà binnen. Liam De Smet, Bisiwu en Barbera kregen hun kans.

En net in het begin van de tweede helft verzilverde Valenciennes een vrije trap op exact dezelfde plaats waar Vanaken Club op voorsprong kon brengen. Cuffaut pegelde de bal staalhard op de lat. Het gevaar van Club bleef dan weer van Skoras komen. Een afstandsschot werd door de intussen ingevallen Diabaté over doel getikt.

Nadien was het vooral Valenciennes dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Bursik pakte uit met een heerlijke parade op een knal vanuit de tweede lijn. Vijf minuten voor tijd zagen de bezoekers nog een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zo kon een jong Club Brugge de wedstrijd toch al winnend afsluitend en verder werken richting de play-offs.

Opstelling Club eerste helft: Jackers, Lenn De Smet, Boyata, Yameogo, De Cuyper, Balanta, Nielsen, Vanaken, Skoras, Jutglà en Talbi.

Opstelling Club tweede helft: Bursik, Lenn De Smet, Yameogo, Boyata (60’ Simba), De Cuyper (60’ Audoor), Liam De Smet, Balanta (60’ Yakeymenko), Talbi, Skoras, Barbera en Bisiwu.