Alle nieuws

Club NXT en Patro-Eisden delen de punten

Challenger Pro League

De verre verplaatsing naar Maasmechelen leverde Club NXT U23 een verdiend punt op. Nadat we via een kopbal van Furo op voorsprong kwamen, zag het er wel even naar uit dat er niets te rapen viel na twee tegendoelpunten van Keano Vanrafelghem, maar diep in de tweede helft scoorde Shandre Campbell met een pareltje de gelijkmaker.

Coach Veldman kon voor het eerst een beroep doen op de uit blessure terugkerende De Roeve. Hij startte in het team ten nadele van Willems. Lynnt Audoor werd uit voorbehoud aan de kant gehouden, Faraas was zijn vervanger.  

De thuisploag startte het beste aan de wedstrijd. Doelman De Corte moest tweemaal kort na mekaar zijn talent tonen. Hij ranselde een vrijschop uit zijn doel en nadien klopte hij een poging van Van Eenoo over doel. Pas na bijna een kwartier spelen toonde Club NXT zich gevaarlijk. Via een actie op links gaf Sem Audoor de bal door aan Faraas die doorstak richting Furo. Onze jonge spits mistrapte zich en weg was de eerste reuzenkans voor Blauw-Zwart.

Enkele minuten later volgde een bijna identieke actie. Het was evenwel eerst Faraas die na een individuele actie Sem Audoor bediende. Hij zette perfect voor doel, waar Furo moederziel alleen kon koppen. 0-1.

Aan de overzijde toonde Keano “Kiki” Vanrafelghem zich een eerste maal. Van ver knalde hij richting De Corte die met een super reflex de bal in hoekschop werkte. Na een half uur spelen lieten onze youngsters iets te veel ruimte en vrijheid aan Vanrafelghem en hij knalde de bal voorbij doelman De Corte. De bordjes hingen terug in evenwicht. Patro Eisden drukte nadien door. Het leverde hen twee kansen op die gelukkig centimeters naast de doelpaal gingen. Zo gingen we rusten bij 1-1.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor onze youngsters. Furo kwam onverwacht alleen voor doelman Belin te staan. Helaas knalde hij pal op de Limburgse goalie. De Roeve trapte nadien een knappe voorzet, maar Furo kopte deze keer naast. Aan de overzijde kende de thuisploeg meer succes. Vanrafelghem dribbelde te makkelijk doorheen de defensie van Club NXT en rondde zijn individuele actie af met de 2-1. Club NXT was op achtervolgen aangewezen.

Coach Veldman verving vier spelers. De match werd ook wat steviger met enkele gele kaarten als resultaat. Club NXT ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel een kwartier voor tijd en hoe! Campbell kreeg het leer na een afgeketste vrijschop van Granados, controleerde eenmaal, en knalde dan van ver met zijn linker in de winkelhaak. Een prachtig doelpunt om in te kaderen, zijn eerste voor Club NXT. Maar vooral ook de verdiende gelijkmaker voor Blauw-Zwart. 

Eisden leek vermoeid en kon zijn wil niet meer opleggen. Club NXT probeerde de druk op te voeren en nog voor de winnende treffer te gaan. Een goede kopbal van Furo werd nog gekeerd door de Limburgse goalie.

De match eindigde op een 2-2 gelijkspel. Een knap resultaat van onze jonge ploeg.

Na de interland break volgt op vrijdag 13 september de thuiswedstrijd tegen Seraing. Ondertussen spelen ze een oefenwedstrijd volgende vrijdag in en tegen Merelbeke.  

Club NXT U23: Axl De Corte, Denzel De Roeve (61’ Siebe Wylin), Kader Yameogo, Amine Et-Taïbi (61’ Jano Willems), Sem Audoor (72’ Renzo Tytens), Alejandro Granados, Liam De Smet, Tobias Lund-Jensen (72’ Shandre Campbell), Benjamin Faraas, Lenn De Smet, Kaye Furo (82’ Daniel Perez). Bank: Argus Vanden Driessche, Laurens Goemaere, Jesse Bisiwu. Coach: Robin Veldman.

Patro Eisden-Maasmechelen: Jordi Belin, Kjetil Borry, Simon Bammens, Jordan Renson, Henk Dijkhuizen, Bafode Dansoko (85’ Papa Demba Ndior), Lukas Van Eenoo, Reno Wilmots, Adnane Abid, Keano Vanrafelghem, Vicky KianKaulua. Bank: Gian Geladé, Kevin Kis, Raoul Kenne, Sebas Vreys, Tom Pietermaat, Raphael Sarfo. Coach: Aziz Rejdi.

Doelpunten: 21’ Furo 0-1, 31’ en 61’ Vanrafelghem 1-1 en 1-2, 75’ Campbell 2-2.

Gele kaarten: 55’ Aziz, 68’ Benjamin Faraas, 74’ Renson, 76’ Yameogo, 78’ Van Rafelghem.

Scheidsrechter: Dunken Van de Velde.

Stadion: Gemeentelijk Sportparkstadion Eisden.