Alle nieuws

Club NXT toont haar ambitie op jaarlijkse Kick-Off

Op zondag 23 juni verzamelden alle medewerkers van Club NXT en alle spelers en ouders (van de U8 tot en met de U16) in het BMCC te Brugge voor de jaarlijkse Club NXT Kick-Off. Na een kleine terugblik op vorig seizoen werd vooral uitgekeken naar de optimalisaties voor het seizoen 2024-2025, binnen het strategisch plan 2027.

Het was een zonovergoten zondag in Brugge. Het perfecte moment voor alle Club NXT’ers om samen te komen en terug te blikken op een heerlijk seizoen. En ook vooruit te kijken naar de nieuwe structuur en strategische plannen.

Club NXT beloond voor harde werk

Seizoen 2023 – 2024 was een heel mooi seizoen voor Club NXT:

  • Kyriani Sabbe, Maxime De Cuyper en Jorne Spileers braken door in de A-kern, waren bepalend en hielpen Club Brugge aan haar 19e landstitel. Maxime werd beloond met een selectie voor het EK 2024.
  • Club NXT ontving nu ook officieel bevestiging van de Pro League: we zijn de beste jeugdacademie van het land. Op vlak van doorstroming, infrastructuur en sportieve staff.

Maar nog belangrijker is het volhouden om onze jeugd te blijven ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende stap, om zo meer betere, complete spelers af te leveren Club A.

De strategische lijnen tot 2027 werden uitvoerig besproken en zo de ambitie ook ondergraaft om met de U23 een gevestigde waarde in de Challenger Pro League te blijven. En tegelijk ook de doorstroom van de U8 tot de U23 te verfijnen en te versterken door de beste coaches en spelers te rekruteren, ontwikkelen en behouden.

De missie en visie van Club NXT blijven: kwaliteitsvolle spelers en coaches afleveren aan de A-kern, die in staat moeten zijn prijzen te pakken op het hoogste niveau en competitief te zijn in Europa. Zo kunnen we ons als Club Brugge verder profileren als vooraanstaande opleidingsclub in Europa.

Vernieuwde organisatie

Om deze doelstellingen te behalen zijn er op organisatorisch vlak enkele wijzigingen gebeurd. Met Steve Colpaert haalt Club NXT een oude bekende terug. Na een periode als assistent bij Westerlo zal hij vanaf dit seizoen als Talent Coach aan de slag gaan. Steve zal de brug vormen van Club NXT naar de A-kern en zorgen voor een meer geïndividualiseerde opvolging van de jonge spelers.

Jarno Verheye, die aan zijn 10e seizoen begint bij Club NXT, zal de rol van Academy Director vervullen, waarbij hij samen met CEO Guilian Preud’homme en het NXT-team de missie en visie in de praktijk zal omzetten. Daarnaast zal hij voor een gestroomlijnde integratie binnen Club NXT U23 zorgen, om zodoende het maximale uit de opleiding te halen.

Als laatste specialiseert Club NXT zich verder met de toevoeging van een Head of Development Performance. Deze rol heeft als doel om de Performance visie verder te ontwikkelen en implementeren, voortbouwend op de expertise van bestaande experts en geïndividualiseerd te atletiseren binnen een team-context. Hierbij wordt met speciale aandacht gewerkt op fysieke, mentale en sociale ontwikkeling, focus op voeding en hydratatie, slaapcoaching en medische opvolging. Op deze manier kunnen we onze jeugd gerichter ontwikkelen tot complete Club A-spelers.

Na deze dag konden we de medewerkers, spelers en ouders met een gerust hart en de nodige vooruitzichten op zeer verdiende vakantie sturen. Iedereen is klaar om de beste jeugdwerking van België te vertegenwoordigen en nog beter te maken, dag per dag.