Alle nieuws

Club NXT U23 en RFC Seraing delen de punten

Challenger Pro League

Op de vierde speeldag van het seizoen ontving Club NXT U23 het Waalse RFC Seraing. In de eerste helft scoorde Furo zijn vierde van het seizoen. Lenn De Smet miste een penalty. De voorsprong werd in de 75ste minuut uitgewist door Nils Schouterden.

Winst tegen de Luikenaars kon een voorlopige leidersplaats opleveren. Coach Veldman beschikte over een volledig fitte kern na de interland break. Onze youngsters begonnen sterk aan de wedstrijd. Na amper vijf minuten werd een eerste schot van Lund Jensen op de lijn gered. De bezoekers startten het seizoen met nul op negen en waren niet naar The NEST afgezakt om zich te laten afslachten. Ze vingen onze youngsters een tijd lang goed op, zonder zelf kansen te creëren.

Na bijna een half uur spelen trapte Granados een vrijschop centimeters naast de paal. Club NXT drukte steeds meer de Luikenaars achteruit. Via een knappe aanval gaf De Roeve de perfecte assist voor Furo die in twee keer de 1-0 scoorde. Kort nadien floot de ref voor hands in het strafschopgebied. Lenn De Smet trapte de penalty helaas op de paal.

Seraing onderging het spel. Na opnieuw een knappe aanval via Granados en Lenn De Smet trapte Furo over het Luikse doel. Net voor rusten gaf doelman Axl De Corte de bezoekers bijna de kans om de gelijkmaker te scoren. Hij bracht de bal slecht in het spel, waardoor Seraing het leer kon veroveren. De poging ging naast het Brugse doel.

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers. Schouterden trapte te zacht waardoor De Corte de bal makkelijk kon pakken. Seraing speelde agressiever en gebruikte hun fysieke kracht en gestalte om de wedstrijd meer in evenwicht te brengen. Lund Jensen zette regelmatig een individuele actie op, zonder eindresultaat helaas. Eerst was zijn schot te zwak om doelman Margueron te verrassen. Later in de wedstrijd eindigde zijn knal op de deklat. De Roeve had hem dat eerder al voorgedaan. Ook zijn indraaiend schot strandde op de deklat.

Club NXT creëerde heel wat kansen, maar scoren lukte niet. Granados kwam alleen voor de bezoekende doelman te staan, maar hem verschalken lukte niet. Er werden ondertussen heel wat vervangingen gedaan bij beide ploegen.

Op een ingestudeerde hoekschop liep Schouterden zich helemaal vrij en kon ongehinderd de 1-1 netten. Het was de eerste echte kans van Seraing. Met nog een kwartier op de klok probeerde Club NXT hemel en aarde te verzetten om alsnog de drie punten verdiend thuis te houden, maar scoren lukte jammer genoeg niet meer. Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1.

Een zuur puntenverlies voor onze youngsters die zo de kans misten om even alleen aan de leiding te komen na vier speeldagen. Volgende week zondag speelt Blauw-Zwart in en tegen SK Deinze.

Club NXT U23: Axl De Corte, Denzel De Roeve (70’ Siebe Wylin), Kader Yameogo, Amine Et-Taïbi (81’ Jano Willems), Sem Audoor, Lynnt Audoor (60’ Laurens Goemaere), Liam De Smet, Tobias Lund-Jensen, Alejandro Granados (70’ Daniel Perez), Lenn De Smet, Kaye Furo (60’ Benjamin Faraas). Bank: Argus Vanden Driessche, Shandre Campbell, Renzo Tytens, Jesse Bisiwu. Coach: Robin Veldman.

RFC Seraing: Lucas Margueron, Maxime Allione (61’ Yannis Lawson), Ruben Droehnle, Noah Solheid, Marvin Tshibuabua (61’ Saliou Faye), Matthieu Muland, Nils Schouterden, Mathieu Cachbach (82’ Matteo Scarpinati), Sonny Perry (67’ Ndiaye Sheikhou Omar), Pape Fall, Mohamed Camara (82’ Noa Lukebakio). Bank: Loris Pirson, Sidney Obissa, Sasha Marloye, Tidiane Leye. Coach: Mbaye Leye.

Doelpunten: 29’ Furo 1-0, 75’ Schouterden 1-1.

Gele kaarten: 59’ Schouterden, 66’ Lenn De Smet, 68’ Cachbach.

Scheidsrechter: Bert Verbeke

Stadion: The NEST Roeselare