Alle nieuws

Club speelt 3-3 gelijk tegen KV Kortrijk

Jupiler Pro League

Club Brugge is op eigen veld blijven steken op een 3-3 gelijkspel tegen KV Kortrijk. Blauw-Zwart kwam op voorsprong via Zinckernagel, maar de bezoekers keerden de situatie om via Afolabi en Bruno. Club leek erop en erover te gaan dankzij Mechele en Thiago, maar diep in de blessuretijd werd het alsnog 3-3 na een doelpunt van Seck.

Na de ruime zege op Charleroi was er voor Ronny Deila geen reden om te wisselen en dus verscheen Club met dezelfde elf aan de aftrap. De Bruggelingen grepen de bezoekers meteen bij de keel: Vetlesen kon een goede actie niet verzilveren, een harde knal van Skov Olsen werd gered door Pirard, die daarna ook redding bracht op een nieuwe poging van de Deen. Even later was Pirard ook bij de les toen Zinckernagel Skov Olsen probeerde te lanceren.

Club was duidelijk baas en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Pirard bokste een voorzet van Skov Olsen in de voeten van Zinckernagel en die trapte de 1-0 van dichtbij binnen. De Bruggelingen bleven ook daarna doorduwen, maar botsten op een sterke Pirard. De doelman bracht redding op schoten van Skov Olsen en Zinckernagel, en stond ook pal op een kopbal van Meijer, waardoor Vanaken te verrast was om te scoren.

De enige dreiging van de bezoekers was een lob van El Idrissy die naast ging, maar voor het overige was het al Club wat de klok sloeg. Schoten van Thiago en Skov Olsen werden afgeblokt, terwijl Pirard redding bracht op een poging van Thiago. Op slag van rust kopte Meijer de bal richting tweede paal, maar daar kon Thiago het leer net niet binnenkoppen.

Na de pauze probeerden de Bruggelingen op hun elan door te gaan. Thiago had echter net iets te veel tijd nodig en kon niet afdrukken. Daarna werd een schot van Skov Olsen afgeblokt en ging een kopbal van Vanaken over doel. Geen 2-0 dus en even later kreeg Club het deksel op de neus. Mignolet pareerde eerst nog een schot van De Neve, maar moest zich daarna gewonnen geven op een knal van Afolabi. Vanaken probeerde tegen te scoren, maar het was zowaar KVK dat opnieuw scoorde: Bruno zette Spileers in de wind en scoorde de 1-2.

Blauw-Zwart gooide daarna alles in de aanval: na een kopbal van Vanaken kreeg de ingevallen Jutglà plots een prima kans, maar de Spanjaard trapte het leer hoog over doel. Een kwartier voor tijd was de gelijkmaker dan toch een feit: na een hoekschop van De Cuyper kon Mechele de 2-2 van dichtbij binnentrappen. Even later strandde een poging van Meijer in het zijnet. Vijf minuten voor tijd leek Igor Thiago Club alsnog de drie punten te schenken, toen de Braziliaan een voorzet van Skóraś staalhard binnen kopte. De zege leek binnen, maar diep in de blessuretijd slikte Club alsnog de gelijkmaker: Seck trapte het leer van dichtbij binnen.

Jupiler Pro League – Speeldag 23
Toeschouwers: 24.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Simon Mignolet – Maxim De Cuyper, Jorne Spileers, Brandon Mechele, Bjorn Meijer (85’ Michał Skóraś) – Hugo Vetlesen, Casper Nielsen (69’ Éder Balanta), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (93’ Denis Odoi), Igor Thiago, Philip Zinckernagel (69’ Ferran Jutglà). Bank: Joe Bursik, Nordin Jackers, Kyriani Sabbe, Victor Barbera en Dedryck Boyata. Coach: Ronny Deila.
KV Kortrijk: Lucas Pirard – Nayel Mehssatou, Haruya Fujii, João Silva, Ryotaro Tsunoda, Dion De Neve (70’ Sheyi Ojo) – Kristiyan Malinov (55’ Abdoulaye Sissako), Massimo Bruno (82’ Djibi Seck), Abdelkahar Kadri – Mounaim El Idrissy, Jonathan Afolabi (82’ Mark Mampasi). Coach: Freyr Alexandersson.
Gele kaarten: Mehssatou, Thiago, Ojo.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 16’ Zinckernagel (1-0), 53’ Afolabi (1-1), 68’ Bruno (1-2), 78’ Mechele (2-2), 86’ Thiago (3-2), 97’ Seck (3-3).