Alle nieuws

Club – Westerlo: de Club Facts

Jupiler Pro League

Opnieuw voetbal in Jan Breydel! In onze eerste thuiswedstrijd van 2024 nemen we het op tegen Westerlo. Bereid je helemaal voor op de match met de Club Facts hieronder.

De wedstrijd

Het is de 40ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen kon Westerlo op bezoek bij Club met 0-2 winnen na 2 doelpunten van Lyle Foster. Eerder dit seizoen ging Club met 0-1 winnen in ’t Kuipje na een doelpunt van Igor Thiago.

Afgelopen dinsdag scoorde de aanvaller z’n 21ste doelpunt in het shirt van Club. In de voorbije twaalf seizoenen deed enkel Carlos Bacca beter (28 doelpunten in 2012-13). Van alle Brazilianen actief in de Europese competities scoort er geen andere zoveel als Igor Thiago. Met 11 doelpunten in de Jupiler Pro League is hij dan ook de topschutter van Blauw-Zwart. Enkel Kévin Denkey (15 goals), Mohamed Amoura (13 goals) en Anders Dreyer (13 goals) doen beter.

De assist-koning van FCB is Maxim De Cuyper. Hij zette al vijf keer een ploegmaat op weg naar een goal. Voor de verdediger wordt het een speciale wedstrijd want hij neemt het in Jan Breydel op tegen z’n ex-ploeg.

Club is nu al 12 wedstrijden op een rij ongeslagen en hield al 10 keer de nul. Daarnaast zijn ze ook de ploeg die het vaakst met het hoofd scoorde (9 keer) in de competitie.

De tegenstander

KVC Westerlo is de eerste ploeg die in 2024 op bezoek komt op Jan Breydel. Hun coach, Rik De Mil, verliet op 12 december Blauw-Zwart om bij de Kemphanen aan de slag te gaan. Sinds zijn aanstelling boekte de club 7 op 9 en klom in de ranking op naar een 11de plaats.

Westerlo behaalde 11 op 30 in hun uitwedstrijden. Ze wonnen op het veld van OH Leuven en KV Kortrijk, speelden gelijk bij Eupen, Standard, KRC Genk, RWDM en Antwerp en verloren bij Anderlecht, Cercle Brugge en Charleroi.

Westerlo verloor tegen geen enkele tegenstander in de Jupiler Pro League zo vaak als tegen Club Brugge (31 keer).

Deze winter nam de club afscheid van Yusuke Matsuo (terug naar Urawa Reds in Japan), Léo Seydoux (naar FC Dordrecht in Nederland) en Lukas Van Eenoo (naar Patro Eisden).

De topschutter van de ploeg is Nicolas Madsen. De middenvelder kon al 8 keer scoren, waarvan 6 doelpunten sinds november.

Samen met Antwerp en KV Mechelen incasseerde de Kemphanen nog geen enkele rode kaart dit seizoen.

Mijlpalen

  •  Andreas Skov Olsen kan zijn 80e match voor Club Brugge spelen.
  • Voor Maxim De Cuyper kan het, tegen zijn ex-club, de 20e competitiematch worden voor Club.
  • Michal Skoras kan zijn 10e wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen.

De scheidsrechter

De scheidsrechter van dienst is Nicolas Laforge. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte en Vito Di Vincenzo en vierde official Jan Boterberg. De VAR is Lawrence Visser, geflankeerd door Rien Vanyzere en Jonas Timmermans.

De Henegouwer fluit voor de 42ste keer een officiële wedstrijd van Club. De vorige 20 thuiswedstrijden onder zijn leiding eindigden op 12 overwinningen, 4 draws en 4 nederlagen.

Het is de eerste keer dat Laforge een duel tussen Club en Westerlo zal leiden.