Alle nieuws

Reacties na Cercle Brugge - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na het gelijkspel in de Brugse stadsderby sprokkelden we reacties van captain Vanaken en coach Deila.

Hans Vanaken: “Betere ploeg wint niet”

De Brugse stadsderby eindige net als in de heenronde onbeslist en Hans Vanaken kon zich niet echt verzoenen met het resultaat.

“Ik denk dat de betere ploeg vandaag alvast niet heeft gewonnen en dus hou je er eerder een teleurstellend gevoel aan over. In de eerste helft ging het gelijk op, maar na de pauze zetten we toch meer druk en hadden we de beste kansen om het af te maken”, opende de captain zijn betoog. “Met wat meer efficiëntie zat er dus veel meer in, al ben ik de laatste om nu met de vinger richting Thiago te wijzen. Hij heeft ons al heel veel gegeven, maar vandaag lukte het niet voor onze Braziliaan voorin. Bovendien geven we de 1-0 zelf veel te makkelijk weg. Het kan niet dat een tegenstander zomaar het veld kan oversteken. Dan moet er ofwel een foutje worden gemaakt of moet er gewoon steviger worden verdedigd. Maar nogmaals...voor het overige hebben we de thuisploeg in de tweede helft amper gezien."

Tenslotte werd er nog gevraagd naar de rest van het niet te onderschatten parcours in de competitie. “Het klopt dat we dit seizoen al te vaak puntenverlies hebben geleden en al te vaak was dit ook nog eens onnodig puntenverlies. Hierdoor staan we te ver achterop op leider Union, maar in de playoffs kan alles nog. Er resten ons nog vier zware wedstrijden, met onder meer de toppers tegen Anderlecht en Genk, maar we moeten er gewoon alles doen om ons resterende programma zonder kleerscheuren door te komen.” (MV)

Ronny Deila: "Genoeg kansen om het af te maken"

Coach Ronny Deila was uiteindelijk tevreden over de wedstrijd maar wel teleurgesteld over het resultaat.

"Vooral de eerste helft kon beter", begon de coach. "We gingen te veel mee in hun spel, ook al hadden we wel de controle. Cercle wist ook zeker goed druk te zetten." Na de rust kwam Club beter in het spel, maar kwam het toch op achterstand. "We kwamen anders uit de kleedkamer, met meer risico's en durf. Ik denk dat we echt wel beter waren die tweede helft. We wisselden goed van kant en creëerden meer kansen."
Over de tegengoal was Deila duidelijk. "Die had er nooit mogen komen. Ze krijgen in de hele wedstrijd één kans. We vochten wel goed terug en scoorden verdiend de gelijkmaker. Volgens mij hadden we ook genoeg kansen om het af te maken, maar dat lukte niet. Het is wat het verhaal van het hele seizoen." (WD)