Alle nieuws

Reacties na Anderlecht - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na de wedstrijd tegen Anderlecht sprokkelden we reacties van Hans Vanaken, Simon Mignolet, Denis Odoi en Michiel Jonckheere.


Hans Vanaken: “Door eigen sterkte gewonnen“

Met het kleinste verschil pakte Club Brugge op het veld van aartsrivaal Anderlecht drie hele belangrijke punten, waardoor het volgend weekend als leider aan de slotspeeldag mag beginnen. Al beseft Hans Vanaken dat een mogelijke negentiende landstitel nog lang niet binnen is.

“In principe hebben we volgend weekend in de derby genoeg aan een punt maar dat is juist een heel gevaarlijke uitgangspositie. Een stadsderby wordt altijd al op het scherpst van de snee gespeeld en het besef moet er zijn dat Cercle Brugge het ons bijzonder lastig zal willen maken”, aldus de Limburger in een eerste reactie. “Het wordt andermaal zaak om het kopje leeg te maken, goed te recupereren en ons rustig klaar te stomen voor de allerlaatste wedstrijd van een toch wel heel slopend seizoen. Voor aanvang van deze play-offs had niemand dit durven te dromen maar op zich hadden we dan ook helemaal niks te verliezen. Na onze zege op de Bosuil kwamen we in een situatie waarin we wel weer iets te verliezen hadden en dat zag je ook in de slotfase tegen Union. Dat we 23 op 27 halen is onwaarschijnlijk maar we zitten gewoon in een goeie flow waardoor we toch iets makkelijker en vrijer kunnen spelen.”

Op de vraag of hij Anderlecht vandaag sterker had verwacht, stak de Brugse aanvoerder de pluim toch vooral op de eigen hoed. “Ik denk dat het gewoon onze eigen sterkte was waardoor Anderlecht nauwelijks aan voetballen toekwam. We namen de wedstrijd eigenlijk vanaf de openingsminuut in eigen handen, hadden veel balbezit en komen ook verdiend op 0-1. We hadden daarna nog kansen op de 0-2 en dit had de thuisploeg helemaal dood gemaakt. We stonden tactisch heel sterk en hebben zelf geen kansen weggegeven. Zelfs op stilstaande fases kon Anderlecht nooit echt dreigen. Dit resultaat hebben we zelf afgedwongen en hierdoor komen we in een prachtige situatie terecht, aan ons om het volgend weekend af te maken.” (MV)


Simon Mignolet: “We hebben nog niks“

Ook Simon Mignolet werd kort na de wedstrijd om een reactie gevraagd. De Limburger ging met de grootste glimlach de vragen dan ook niet uit de weg : “Ik denk dat er op onze zege niks af te dingen valt, al was het verschil klein en hebben details over deze partij beslist. Er zat voor beide teams veel druk op het spel en zo krijg je toch een eerder gesloten match. Maar tactisch zat het bij ons goed in elkaar. In de eerste helft hadden we duidelijk controle over de match en was de 0-1 aan de rust dan ook verdiend. Ook na de pauze kwamen we eigenlijk nooit echt in de problemen en hadden we toch een aantal kansen op de counter om het zaakje helemaal af te maken. Dat deden we helaas niet en dan blijft het toch nog altijd afwachten tot er helemaal is afgefloten. Maar het is ons gelukt en deze zege is er gekomen dankzij onze onverzettelijkheid en een ongelofelijke ‘fighting spirit’.”

Op de vraag of Nicky Hayen aan de rust voor wat meer zekerheid achterin had gevraagd, was de Brugse doelman heel duidelijk. “Helemaal niet want hij gaf aan om op zoek te blijven gaan naar de 0-2. Anderzijds weet je dat Anderlecht wat hoger druk zal zetten en was het voor ons zaak om de situaties goed te lezen en van daaruit de omschakeling te maken. Door deze belangrijke zege doen we uiteraard een hele goeie zaak met het oog op de titel maar op dit moment hebben we evenwel nog helemaal niks. Er wacht ons komend weekend nog een laatste moeilijke opdracht tegen Cercle.” (MV)


Denis Odoi: “Blij dat ik dit heb kunnen verwezenlijken”

Denis Odoi bezorgde Club Brugge een enorm belangrijke driepunter en werd verkozen tot man van de wedstrijd.

“Het is een bizar gevoel. Het is een moeilijk seizoen voor mij. Er waren veel mensen die aan mij twijfelden. Ik ben dan ook blij dat ik dit heb kunnen verwezenlijken voor de ploeg. Het maakt niet uit wie er scoort, maar ik ben uiteraard wel superblij. Maar als het iemand anders was geweest, dan was ik ook even blij geweest. Ik hoop nu gewoon dat wij het kunnen binnenhalen. We zullen er alles aan doen om het binnen te halen, maar Cercle zal er ook alles aan doen om het niet te laten gebeuren. Het komt er nu op aan om goed te trainen en even geconcentreerd te zijn naar volgende week toe.” (SF)


Michiel Jonckheere: “Dit is een collectieve overwinning”

Nicky Hayen kreeg tien minuten voor tijd twee keer geel van scheidsrechter Lambrechts, waardoor de coach naar de tribune vloog. Assistent Michiel Jonckheere moest daardoor na afloop ook de pers te woord staan.

“Het is jammer dat Nicky werd uitgesloten, want hij had niets beledigends geroepen. Op het laatste was het een kwestie van overleven en proberen om er een paar keer uit te komen op de counter. Dat is ook gebeurd maar jammer genoeg konden we daar geen tweede goal uit puren. Maar we zijn ook niet meer in de problemen gekomen. Alles werd uitgevoerd wat gevraagd werd, waardoor we een mature zege boekten. Het was vooral ook een collectieve overwinning.”

Dankzij deze zege heeft Club Brugge volgende week tegen Cercle genoeg aan een punt om zijn negentiende landstitel te pakken. “Het is belangrijk om de focus te behouden. We weten tegen wie we spelen. Het is een ploeg die er altijd honderd procent voor gaat, maar we moeten respect tonen voor Cercle Brugge en het parcours dat zij afgelegd hebben.” (SF)