Alle nieuws

Reacties na Club Brugge - RSC Anderlecht

Jupiler Pro League

Na de knappe zege in de topper tegen Anderlecht sprokkelden we reacties van Onyedika, Sabbe, Nusa, Jackers en interimcoach Hayen. 

Raphael Onyedika: “Dit smaakt naar meer“

Voor het eerst sinds oktober 2020 kon Club Brugge nog eens een thuiszege behalen tegen Anderlecht, onder meer dankzij een beresterke Raphael Onyedika die tot ‘Man of the Match’ werd uitgeroepen. De middenvelder stond de pers dan ook met een grote glimlach te woord.
“Dat ik vandaag tot beste speler werd uitgeroepen, is voor mij persoonlijk leuk maar het is ook niks meer dan een voetnoot na een geweldige wedstrijd waarin we als team hebben gestreden en gewonnen”, opende de Nigeriaan zijn betoog. “Ik heb gedurende het seizoen nog wel een aantal goeie wedstrijden gespeeld en ben altijd hard blijven werken, maar door mijn twee doelpunten viel mijn prestatie uiteraard extra op. Ik ben gewoon heel erg blij dat ik het team vandaag heb kunnen helpen. Het zijn overigens mijn allereerste doelpunten dit seizoen, maar dit smaakt naar meer. Bij de 2-0 stond ik helemaal vrij en wist ik meteen dat ik mijn kans moest wagen, want vanuit zo’n positie moet je het altijd proberen. Als die bal dan voorbij de doelman in doel vliegt, dan ben je even van de wereld weg. Idem wat mijn tweede treffer betreft, want dan sta je met heel vertrouwen op het veld.”

Op de vraag met welke ambitie Club de rest van de play-offs tegemoet moet gaan, was de 22-jarige middenvelder duidelijk. “We mogen nu heel eventjes genieten van deze verdiende zege, maar vanaf morgen moeten we terug de focus op het vervolg leggen. De kloof bedraagt nu vijf punten en dus blijft alles nog speelbaar, dus we mogen niet opgeven. We just keep pushing… “ (MV)


Kyriani Sabbe: “Met heel veel grinta gespeeld"


In tegenstelling tot de reguliere competitie boekte Club Brugge een logische en verdiende zege. Een mening die ook door Kyriani Sabbe werd gedeeld.
“We zaten vanaf de eerste minuut heel kort op de bal en met heel veel grinta hebben we Anderlecht naar de keel gegrepen. En dan krijg je het publiek mee dat ons vandaag naar de zege heeft gestuwd.” En het Brugse jeugdproduct vervolgt... “Of dit voor mijzelf een referentiematch is? Op zich niet, want ik moet iedere kans gewoon met twee handen proberen te grijpen. Los of de tegenstander nu Anderlecht of Westerlo heet...je moet je iedere wedstrijd weer ten volle voor het team geven. Als jonge speler is dit niet altijd evident, want in vergelijking met Club NXT speel je week na week op een hoger niveau. Dan is het zaak om stappen blijven te zetten en dat niveau zo snel mogelijk proberen op te pikken. Wat er Club nu nog rest? We moeten gewoon ons stinkende best blijven doen en dan weet je dat alles nog mogelijk is. Stel dat we komend week winnen van Antwerp, dan nader je tot twee punten van Union en Anderlecht en zet je hen toch wat onder druk. Maar donderdag is er eerst nog PAOK...” (MV)

Antonio Nusa: "Als team een hele goeie partij gespeeld

Ook de jonge Noorse winger Antonio Nusa werd naar zijn mening gevraagd na de gewonnen clash tegen Anderlecht. 

“Ik kan vandaag dubbel tevreden zijn. Eerst en vooral pakken we een oververdiende zege tegen de aartsrivaal uit Brussel, maar ook over mijn eigen prestatie kan ik best tevreden zijn. Ik ben 100% fit en zowel op fysiek als mentaal vlak zit ik nu beter in mijn vel en dan volgen de prestaties op het veld. Maar ik wil mezelf allesbehalve in de kijker praten, want daarvoor hebben we als team een hele goeie partij gespeeld. Aan onze zege kan niks opgemerkt worden en bovendien hebben we onze revanche beet voor het onverdiende verlies in de reguliere competitie waar we in de slotfase andermaal kopje onder gingen. Dat we de voorsprong nu wel vasthielden? Het klopt dat we in de reguliere competitie al te vaak in de slotfase het deksel op de neus kregen. Denk hierbij aan Antwerp, Kortrijk, STVV, Anderlecht … wat heeft geleid tot teveel onnodig puntenverlies. Maar we hebben hieruit geleerd en vandaag konden we het resultaat wel vasthouden. Nu is het aan ons om die ingeslagen weg verder te bewandelen.” (MV)

Nordin Jackers: “We moeten vertrouwen hebben in de kern”

Nordin Jackers bracht in de tweede helft nog enkele knappe reddingen en de jonge doelman had mee zijn aandeel in de gewonnen topper tegen Anderlecht met 3-1.

“Na de doelpunten in de twee helft konden we het over de streep trekken. Maar we moeten nog nuchter zijn in de achterstand op de ploegen vooraan het klassement. Dit is echter een belangrijke overwinning naar volgende week toe. We hebben vandaag enkel de focus gelegd op onze eigen wedstrijd en niet naar de rest gekeken. Ondanks de afwezigheid van enkele basisspelers hebben we een goede prestatie neergezet. We moeten vertrouwen hebben in iedereen in de kern. Iedereen is er klaar voor en dat hebben we vandaag bewezen, Maar we moeten nuchter blijven. Vorige week speelden we een goede tweede helft en die lijn trokken we door vandaag. Het was een verdiende overwinning. Een coachwissel zorgt voor een nieuwe wind en de coach heeft zijn manier van voetballen en we proberen dat zo goed mogelijk te doen. Ik ben blij dat het zo goed loopt. Nu is het de knop omdraaien en is het weer op naar donderdag.”

Club speelde al zijn eenenvijftigste match dit seizoen en Europees volgen er nog midweekwedstrijden tegen PAOK. “Het aantal matchen begint wel te wegen op de groep, maar we vinden een goede balans in de trainingen tijdens de week. We proberen zoveel mogelijk fitte spelers te hebben in het weekend en ook donderdag dus. Europees kunnen we nog een mooi verhaal schrijven en daar hebben we allemaal zin in. Daar gaan we vol voor gaan.” (KN)

Nicky Hayen: "Dit was een referentiewedstrijd van Club"

Interimcoach Hayen was uiteraard heel tevreden over de prestatie van zijn team na de verdiende zege in de topper tegen Anderlecht. 

"Ik vond deze prestatie in het verlengde van de tweede helft tegen Cercle Brugge", begon de interimcoach zijn verhaal. "Alleen hebben we vandaag niet gewacht tot de tweede helft om zo'n prestatie op de mat te leggen. Je voelde al van bij de opwarming dat heel het stadion achter ons stond en dat is heel de wedstrijd zo gebleven. Uiteraard werd dat ook gevoed met het vroege doelpunt, maar daarna zijn we ook blijven vooruit drukken en kansen blijven zoeken. We zijn zo goed als de volledige partij dominant gebleven. Uiteraard respecteer ik ook de mening van de coach van de tegenstrever, maar daar hoef ik op zich niet akkoord mee te gaan. Ik vond namelijk dat we heel goede pressing toonden en dominant voetbal brachten. Dit is voor mij dan ook een referentiewedstrijd voor dit Club Brugge met veel intensiteit en goed voetbal. Iedereen ging er 100% voor en je merkte dan ook, op de momenten dat we wat terugzakten in de tweede helft, dat het publiek ons door dat moeilijke moment heeft geholpen. De supporters waren fantastisch en ik had eerlijk gezegd kippenvel wanneer ik de synergie tussen de supporters en de spelers zag vanavond. Ik durf dan ook te spreken van een magische avond. Uiteraard ben ik ook wel nuchter genoeg om te beseffen dat één zwaluw de lente niet maakt. Het zal belangrijk blijven om steeds dezelfde intensiteit te kunnen brengen keer op keer en dat begint al op de training. Elke speler van Club is namelijk een meerwaarde en we moeten dit niveau gewoon zolang mogelijk blijven volhouden."
Nicky Hayen heeft op korte tijd het vuur opnieuw in de spelersgroep gekregen. "Dat heb ik gewoon gedaan door hier en daar de juiste snaren te raken. Ik heb vooral duidelijk gemaakt dat we met lef moeten durven spelen en geen angst of vrees mogen hebben om fouten te maken. We moeten durven die fouten te maken. In verschillende sessies hebben wij met de technische staff de competitiviteit terug in de ploeg proberen steken."
Er kon voor de topper ook geen beroep gedaan worden op Vanaken en Skov Olsen. "Op dat vlak zitten we nu inderdaad ietwat in een moeilijke situatie, maar wij proberen oplossingen te zoeken. Vandaag hebben wij die ook gevonden, maar dat zal misschien niet iedere keer het geval zijn. Het is vooral duidelijk dat onze kern breder is dan sommige mensen denken. We spelen heel veel wedstrijden, dus die brede kern is ook heel belangrijk. Op die manier is er meer concurrentie en dat is goed. Het is dan aan ons om de juiste keuzes te maken."
Onyedika staat weer vast in de basis en bedankte vandaag met twee goals. "Dat is een keuze die ik inderdaad gemaakt heb en we proberen die jongen vooral veel vertrouwen te geven. Vroeger maakte hij soms foutjes in de opbouw en die zal hij nog maken, maar hij moet die ook durven maken. Ik ben slechts een kleine schakel in een heel competente staff en we proberen onze spelers gewoon zo goed mogelijk te ondersteunen in alles. Hopelijk is dit dan ook een mooi begin voor Onyedika."
Tot slot is duidelijk dat er geen keuze gemaakt wordt tussen de Jupiler Pro League of de UEFA Europa Conference League. "Ik ga hier nu absoluut geen grootspraak doen. We moeten het gewoon stap per stap en wedstrijd per wedstrijd bekijken en dan zien we wel waar we uiteindelijk belanden", besloot een tevreden en realistische interimcoach. (TM)