Reacties na Club Brugge – Union

Jupiler Pro League

Na de topper tegen Union sprokkelden we reacties van Andreas Skov Olsen, Simon Mignolet, Denis Odoi en coach Ronny Deila.

Andreas Skov Olsen: “We verdienden te winnen”

Club Brugge kon zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 niet met een driepunter afsluiten. Tegen leider Union bleef het op een 1-1 gelijkspel steken. Dit tot ontgoocheling van Andreas Skov Olsen.

“Ik denk te mogen stellen dat we vandaag verdienden te winnen. Vooral in de eerste helft waren we beduidend beter dan Union en hadden we een aantal kansen om de score te openen. Maar ondanks ons overwicht moesten we daarentegen met een achterstand de rust in.”

De Deense winger was echter ook niet blind voor de mindere tweede helft. “Na de pauze hadden we het moeilijker om onze wil op te dringen aan een tegenstander die vooral niet wou verliezen en hierbij toch een handje werd geholpen door de scheidsrechter. Hij vergat duidelijk om Burgess met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kleedkamer te sturen, waardoor de wedstrijd toch een ander gelaat had kunnen krijgen. Maar hier in België is er altijd wel iets met de arbitrage. Anderzijds ben ik ergens ook wel opgelucht dat we niet hebben verloren, uiteindelijk is dat ene puntje altijd nog beter dan met een nederlaag de korte winterbreak in te moeten.” (MV)

Simon Mignolet: “We hebben stappen vooruit gezet”

Simon Mignolet had weinig werk op te knappen tegen Union en moest zich enkel gewonnen geven op een rake kopbal van Nilsson. Club maakte nadien nog gelijk met een strafschop van Thiago, maar verder kwam Blauw-Zwart niet meer.

“Club Brugge zijnde wil je thuis niet gelijkspelen, ook als het tegen Union is, wat een erg uitgekookte ploeg is. Het was een groot gevecht. We hadden een goed plannetje klaar en hadden alles onder controle. We begonnen met goede druk en ze schakelden bij waardoor het voor ons iets moeilijker werd om de opbouw te verzorgen en de vrije man te vinden. Het is spijtig dat we 0-1 achter komen, maar voor de rest hadden we wel de controle over de wedstrijd. Ik heb weinig werk gehad, aan onze kant waren er ook geen grote kansen. In de tweede helft hebben we meer powerplay gespeeld, waarin we wel meer aanspraak maakten op de overwinning. De laatste twintig minuten was het met drie achteraan en speelden we meer op hun helft. Het spel ging op en neer en we zagen twee ploegen die een goede prestatie neergezet hebben. Het was niet altijd mooi voetbal, maar op basis van inzet en tactische discipline hielden we elkaar in evenwicht. In zijn geheel is een 1-1 gelijkspel een correct resultaat. Oké, in het klassement schieten we niets op met dit punt. Maar als we kijken naar prestaties en performance, dan is het in stijgende lijn. En dat moeten we doortrekken na de break. Op stage in Marbella moeten we ons klaarmaken voor die tweede ronde en de kleine details bijwerken. Verder nog efficiënter zijn zodat we wedstrijden als deze over de streep kunnen trekken.”

Club heeft wel stappen vooruit gezet in vergelijking met de match in het Dudenpark. “Als ploeg hebben we qua duelkracht een enorme stap gezet. Na de match in Union hebben we gebabbeld over die stap, om die fifty-fifty duels te winnen. De match daar waren we de mindere ploeg. Nu hebben we die stap vooruit gezet en komen we op gelijke hoogte met hen. In de afgelopen elf wedstrijden hebben we acht keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. We slikten maar drie doelpunten, dat is heel positief. We scoorden er zesentwintig, daar mogen we als groep fier op zijn. Ik ben blij als groep dat we ons mannetje gestaan hebben en dat we niet overlopen zijn.” (KN)

Denis Odoi: “Een gelijkspel tegen de leider is niet slecht”

De topper tussen Club en leider Union eindigde uiteindelijk op een billijk gelijkspel. De ingevallen Denis Odoi kon daar enigszins mee leven, al vond hij dat Blauw-Zwart meer verdiende voor hun sterke eerste helft.

“Een gelijkspel tegen de leider is niet slecht”, aldus de verdediger enkele minuten na affluiten. “Maar Club Brugge zijnde wil je dergelijke topwedstrijd zeker winnen, dat zijn we aan onze status verplicht. Al bij al vond ik het persoonlijk een interessante wedstrijd. De scheidsrechter liet enkele keren doorspelen en dat vind ik wel oké, want anders krijg je geen ritme en kun je niet het voetbal spelen dat je zou willen. Al bij al vond ik veel van zijn beslissingen wel oké. Burgess flirtte enkele keren met een tweede gele kaart, maar in dergelijke topwedstrijden moet alles zo snel beslist worden, wat ik ook wel begrijp. Ik denk dat wij heel goed aan de wedstrijd beginnen en daardoor ook enkele mooie kansen kregen, maar aan de andere kant heeft Union aan één kans genoeg om te scoren. Dat bewijst waarom ze momenteel de koploper zijn in onze competitie. Tijdens de rust hebben we gezegd dat we op dezelfde manier moesten proberen door te gaan. Acties maken en hopen dat we dan toch konden tegen scoren. Over de penaltyfase op Vetlesen kan ik weinig zeggen, omdat ik wel zag dat hij gehaakt werd in de zestien. Ik vond het vreemd dat het nog zo lang moest duren vooraleer hij uiteindelijk werd toegekend. Natuurlijk hadden we liever gewonnen vanavond, maar we moeten dus tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.” (FDC)

Ronny Deila: “Topprestatie van de fans”

Club speelde een sterke partij tegen Union, maar moest vrede nemen met een punt. Coach Ronny Deila bewierookte achteraf vooral de Brugse fans.

“Er hing een uitstekende sfeer. Het was in de eerste plaats een topprestatie van de fans. We speelden heel sterk tijdens de eerste twintig minuten. Daarna was de partij meer in evenwicht. We kregen voldoende kansen, maar maakten ze niet af. Union daarentegen was wel efficiënt en maakte de eerste kans meteen af. In de tweede helft begonnen we agressief en scoorden we de verdiende gelijkmaker. Daarna verliep het opnieuw gelijkopgaand. Het was een emotionele wedstrijd, met tal van betwistbare fases. Vooral Burgess was bij heel wat fases betrokken. Volgens mij had hij een tweede gele kaart kunnen krijgen. Wij waren in elk geval het betere team, maar jammer genoeg konden we niet winnen. We zijn als ploeg aan het groeien en dus kijk ik met vertrouwen naar de toekomst.” (SF)