Alle nieuws

Reacties na Club-Gent

Jupiler Pro League

Simon Mignolet: "Het was echt onze middag niet"

"De eerste 40 minuten spelen we top, maar we waren niet efficiënt genoeg. Als je snel die 1-0 maakt, dan wordt het een compleet andere middag. Om van 0-3 nog terug te komen is heel moeilijk, we hebben er wel alles aan gedaan, maar zij probeerden uiteraard het tempo uit de match te halen. Het was echt onze middag niet."

Gustaf Nilsson: “Dit is een heel frustrerend resultaat”

“Je kan misschien zeggen dat Gent niet verdiende van te winnen, maar eigenlijk hebben we het alleen aan onszelf te danken dat we vandaag verloren”, waren de eerste woorden van de Zweedse spits van Club. We startten volgens mij heel goed, kregen tal van kansen, maar jammer genoeg kregen we tot onze eigenste frustratie de bal niet tegen de netten. Gent daarentegen prikte twee keer tegen in de eerste helft, maar het stond wel 0-2 na vijfenveertig minuten. Uiteraard komt het weer op efficiëntie aan en daar heeft Gent ons vandaag zeker een lesje in geleerd. Iedereen was serieus gefrustreerd toen we in de kleedkamer kwamen en zeker omdat we verre van een slechte wedstrijd speelden. Alles op onze verdedigers steken heeft ook geen zin, want voor de bezoekers hun eerste doelpunt scoorden, hadden wij minstens ook al twee keer moeten scoren en hadden wij die wedstrijd dan volledig in handen. Neen, deze 2-4 nederlaag is een heel frustrerend resultaat voor ons.” (FDC)

Hans Vanaken: “Niet efficiënt genoeg“

Net als tegen Dortmund leed Club Brugge in de ‘Slag om Vlaanderen’ een totaal onverdiende nederlaag. Dit kwam dan ook behoorlijk hard aan bij Hans Vanaken : “Dit is uiteraard opnieuw flink balen want als er één ploeg was die het vandaag verdiende te winnen, dan was het Club wel. Maar net als afgelopen woensdag vergeten we te scoren en krijgen we andermaal het deksel op de neus”, aldus de Brugse captain in een eerste reactie. “Ik vond onze eerste helft bijzonder sterk en reeds op het halfuur kon de wedstrijd reeds gespeeld zijn. Gent kwam totaal niet in het stuk voor maar uit het niets komen ze plots op 0-2. Uiteraard hebben we opnieuw de nodige pech bij die tweede tegentreffer maar dat wil ik niet als een excuus inroepen. Vandaag waren we in de beide doelgebieden alweer niet efficiënt genoeg. Ook na de 0-3 zijn we blijven proberen om hoog druk te zetten en openingen te vinden maar Gent deed er alles aan om het tempo uit de match te halen. De kleine foutjes en de keren dat ze op de grond gingen liggen, waren niet meer te tellen.”

Op de vraag of Club nu ook mentaal een tik heeft gekregen, antwoordde de Limburger gevat : “Ik zal niet ontkennen dat het niet leuk is om tot tweemaal toe met dergelijke cijfers de boot in te gaan, het is eerder vervelend. Maar ik probeer me op te trekken aan het aanvallende spel dat we op de grasmat hebben gelegd. Want je weet dat je met positief voetbal op langere termijn altijd beloond zult worden.” (MV)

Simon Mignolet: “Onterechte nederlaag“

Net als Hans Vanaken stond ook Simon Mignolet, die andere Limburger in Brugse loondienst, de verzamelde pers te woord : “Tja, wat kan ik hier zeggen? Het was blijkbaar onze namiddag niet want andermaal zien we onze goeie prestatie niet vertaald in puntengewin. Deze nederlaag is andermaal onterecht. Onze eerste veertig minuten speelden we werkelijk top maar bleken we opnieuw niet efficiënt genoeg. Kom je zelf vlug op voorsprong, dan krijg je een totaal andere match. Meteen na rust krijg je heel vlug die derde tegentreffer tegen en zo’n 0-3 achterstand ophalen, is en blijft heel moeilijk. Niettemin hebben we er alles genoeg aan gedaan maar de Buffalo’s deden er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen, het mocht helaas niet zijn.” (MV)

Nicky Hayen: "Geen scoringsprobleem, maar wel zaak om op juiste momenten toe te slaan"

Blauw-Zwart domineerde de 'Slag om Vlaanderen', maar het ontbrak hen aan efficiëntie en zo werd er met 2-4 verloren. Coach Hayen was na de wedstrijd uiteraard ontgoocheld.

"Ik denk dat we gewoon heel goed uit de kleedkamer komen bij de start van de wedstrijd", begint de Brugse coach zijn analyse. "We waren meteen dominant, creëerden heel wat kansen en moeten eigenlijk op voorsprong staan. We verdedigden goed en zetten goede pressing, maar toch sta je bij de rust 0-2 achter. Dan probeer je tijdens de pauze wat bij te sturen en met positieve energie naar buiten te gaan, maar dan wordt het meteen 0-3. Dan sta je voor een quasi onmogelijke opdracht, maar scoren we wel direct tegen. Toch had ik nooit het gevoel dat we nog volledig konden terugkomen en al zeker niet wanneer het vrij snel 1-4 werd. Dan weet je dat het gewoon heel moeilijk wordt, maar probeerden we alsnog de bakens te verzetten. Dat resulteerde uiteindelijk in de 2-4, maar daarna zie je dat zij wel goed verdedigden en de wedstrijd volwassen uitspeelden. Dan is 2-4 jammer genoeg het zware verdict."

In één week tijd speelde Club twee sterke wedstrijden, maar verloor het wel telkens. "Dat klopt en daarvan moeten we een duidelijke analyse maken, zowel van het laatste kwartier woensdag als de momenten waar we vandaag doelpunten slikten. We spelen vandaag een heel goede eerste helft en een mindere tweede. Daarin zag je ook dat sommige jongens andere dingen gaan doen en dat moeten we eruit halen. Het is een goede vraag waarom dat gebeurt en daar heb ik op heden ook niet meteen een antwoord op. Misschien betreft het wat frustratie door een gebrek aan efficiëntie, maar dat moeten we handiger en slimmer aanpakken."

Meteen nadat Nilsson de 2-4 tegen de netten prikte werd de spits vervangen. "Nilsson stond al klaar om gewisseld te worden vóór zijn doelpunt. Uiteindelijk maak je dan de beslissing om toch de wissel door te voeren, maar moet je achteraf misschien wel toegeven dat dit de verkeerde keuze was. Dat is natuurlijk steeds makkelijk praten achteraf."Club kende dus zowel woensdag als deze middag een gebrek aan efficiëntie. "We blijven echter op dezelfde manier trainen op dat aspect, want je moet ook af en toe wat geluk hebben. Ik denk niet dat we een scoringsprobleem hebben, want de voorbije wedstrijden (bijvoorbeeld tegen Cercle), maken we ook gewoon wel doelpunten. Het komt er vooral op neer om op de juiste momenten toe te slaan", besluit de coach van Blauw-Zwart.