Alle nieuws

Reacties na Club-Union

Jupiler Pro League

Interview

Brandon Mechele: “Te weinig efficiënt“

Club Brugge leek lange tijd op een thuisnederlaag af te stevenen maar in de slotfase bleek Brandon Mechele andermaal de redder in nood : “Het was een goeie corner van Jashari en ik loop waar ik moet lopen. Dit is mijn zone en dit is waar ik het sterkst ben, zo heb ik er toch al een paar weten te scoren”, aldus de Bredenaar in een eerste reactie. “Maar we wilden meer en verdienden ook meer want vooral in balbezit waren we de betere ploeg. Nochtans was het zaak om voortdurend op te letten voor hun omschakeling. Maar goed, dit is andermaal het verhaal van ons seizoen waarin we te weinig efficiënt zijn in de beide boxes. Het tegendoelpunt geven we te makkelijk weg, terwijl wijzelf geen tweede treffer konden scoren. Dan moet je uiteindelijk nog tevreden zijn met dat punt en moeten we ook nog Simon bedanken want met twee uitstekende reddingen behoedt hij ons van de nederlaag.
Op de vraag of Europees voetbal zijn sporen nalaat, hield de centrale verdediger zijn antwoord bewust heel neutraal : “Ook Union moest midweek aan de bak, dus dit excuus zou voor beide teams moeten gelden. Het is gewoon zaak om de knop om te draaien en vol gas te gaan. En wie moe is, moet dit op voorhand zeggen en duidelijk maken, onze kern is alvast groot genoeg.” (MV)

Ardon Jashari: “We hebben twee punten verloren”

Club moest opnieuw tevreden zijn met een één punt thuis tegen Union. Ardon Jashari mocht opnieuw in de basis starten, maar was achteraf duidelijk ontgoocheld met de 1-1. “We hebben twee punten verloren”, waren de eerste woorden van de Zwitser. “We hadden de volledige wedstrijd onder controle. Als ik me niet vergis hadden wij 70% balbezit dus hadden we duidelijk de wedstrijd in handen. Voor de rust hadden we twee glasheldere kansen, maar desondanks bleef het 0-0 bij de rust. Ook na de rust bleven we baas, maar toen viel plots de 0-1 zomaar uit de lucht. Dat betekende dat we van dan af nog met meer man in de aanval moesten en gelukkig konden we dan toch nog de gelijkmaker scoren. We zijn geduldig gebleven, maar bleven hen onder druk zetten. Ik moet wel toegeven dat we niet veel kansen konden creëren, maar volgens mij moeten we nog beter de ruimtes die er wel degelijk waren benutten. Zaid Romero kwam enkele keren goed opzetten en het was duidelijk dat Union daar eigenlijk geen antwoord op had, daar moeten we in de toekomst misschien meer gebruik van maken. En ja, wij weten dat we momenteel teveel open kansen laten liggen, maar dat komt in de toekomst wel goed denk ik.” (FDC)

Simon Mignolet: “We pakken te weinig punten”

Het duel tussen Club en Union was een eerder gesloten wedstrijd en de 1-1 was dan ook min of meer terecht resultaat. Volgens Simon Mignolet is het vooral een verhaal van efficiëntie."Als je alles in zijn context ziet, dan denk ik dat we in de eerste helft de wedstrijd goed onder controle hadden," begon Mignolet zijn perspraatje. “We hadden zeker de kans om 1-0 voor te komen, maar spijtig genoeg valt de openingsgoal niet. In de tweede helft zijn we dan ongelukkig met dat vroege tegendoelpunt en dan kom je natuurlijk in een situatie waar je er vol moet voor gaan en waar Union zijn geliefkoosde spel kon spelen. We scoren dan gelukkig nog de 1-1 op een stilstaande fase, maar dan krijgt Union nog twee kansen op de counter, maar gelukkig kon ik die twee ballen pakken en bleef de 1-1 op het bord. We spelen nu twee keer gelijk, namelijk op Charleroi en thuis tegen Union en als je het in zijn context ziet is het tweemaal een gewonnen punt, maar thuis in Jan Breydel moet je altijd de drie punten pakken. Ons voetbal was zeker niet slecht, maar je speelt tegen een blok en dan moet je geduldig afwachten om een gaatje te vinden en de vrije man te vinden, maar dan moet je wel scoren natuurlijk. We hebben inderdaad te weinig punten voor het geleverde spel, maar voorlopig pakken we te weinig punten.” (FDC)

Nicky Hayen: “We blijven met een zuur gevoel achter”

Club Brugge bleef tegen Union steken op een 1-1 gelijkspel. Blauw-Zwart zette in de slotfase alles op alles om alsnog de winning goal uit de brand te slepen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt. “We zijn de eerste tien minuten goed gestart”, aldus coach Nicky Hayen. “Onze balcirculatie was oké, maar daarna ging het tempo naar beneden. We hebben te veel in hun pressing gespeeld, maar je ziet dat als je van kant wisselt, dat je dan gevaar kan creëren. Zo moest die kans op het half uur altijd binnen. Na de rust ging hun eerste schot op doel wel binnen en dan weet je dat je vol aan de bak moet. We probeerden daarna iets aanvallender te spelen. Via een stilstaande fase maakten we ook gelijk en daarna hebben we volop druk vooruit gezet. We probeerden het tempo op te trekken, maar al bij al speelden we toch te vaak achteruit. Als je altijd twee of drie seconden tussen aanname en inspeelpass laat passeren, dan kan de tegenstander zich organiseren. Het was net te weinig om alsnog die winning goal uit de brand te slepen. Zo blijf je steken op een gelijkspel en blijf je met een zuur gevoel achter.” Blauw-Zwart telt zo na tien speeldagen 15 op 30. “Voor Club Brugge, weet je dat dit niet voldoende is. Het spel moet beter en de spelers moeten hun niveau optrekken. Daar moeten we elke dag aan werken. Of ik tijdens de winterstop een extra spits zal vragen? Dat zullen we intern bespreken. Aangezien Nilsson nog out was en Vermant in extremis uitviel met koorts, was de spoeling vooraan erg dun. Hopelijk is Nilsson er volgende wedstrijd wel opnieuw bij. Het is een lastige blessure, maar het is een kwestie van dagen vooraleer hij kan hervatten. Hij zal zeker geen weken buiten strijd zijn.”