Alle nieuws

Reacties na Standard - Club

Jupiler Pro League

Een reactie van Hugo Siquet, Maxim De Cuyper en coach Nicky Hayen na de verloren wedstrijd tegen Standard.

Hugo Siquet: “Niet de druk gebracht die we wilden brengen”

Na een teleurstellende wedstrijd reageert Hugo Siquet nuchter: “We hebben vandaag niet de druk en agressiviteit gebracht die we wilden brengen. Het is zeker geen gebrek aan automatismen, maar de snelheid van uitvoering en intensiteit moet hoger. Voor mij persoonlijk is het een nieuwe omgeving, een nieuw systeem, maar ik werk zo hard mogelijk op training om zo snel mogelijk te integreren. Het was vandaag mijn eerste basisplaats en ik heb me geconcentreerd op mijn spel, niet op de omgeving.” (KV)

Maxim De Cuyper: “Het was gewoon niet goed genoeg vandaag”

Blauw-Zwart ging met 1-0 onderuit op het veld van Standard en mist zo zijn start. De ingevallen Maxim De Cuyper wond er in zijn korte analyse achteraf dan ook geen doekjes om: “Je mag inderdaad zeggen dat Club een onherkenbare wedstrijd speelde”. Ik denk dat we vooral in de eerste helft met te weinig diepgang speelden, iets wat we na de pauze probeerden recht te zetten om zo ook wat meer kansen te kunnen creëren, maar dat bracht weinig verschil. Starten met één op zes was niet de bedoeling om het nieuwe seizoen te starten. Vandaag was gewoon niet goed genoeg." (FDC)

Nicky Hayen: “Op dit moment gewoon niet voldoende”

Nicky Hayen: “Ik ben niet tevreden met de prestatie van mijn team. Als je ziet met welke overgave Standard die 1-0 verdedigt en elke voorzet probeert af te blokken, dan hebben we daar vandaag niet mee gematcht. We hebben veel balbezit gehad, maar daar ook veel te weinig mee gedaan. We slagen er nog altijd niet in om het tempo te maken en onze wil op te dringen.”

"Nochtans lag de intensiteit op training de voorbije week wel hoog. Als je ziet welke 'killer passes' we op training kunnen geven en welke lijnen we kunnen openbreken onder hoge druk, is het jammer dat we dat niet kunnen doen in de wedstrijd. Die ruimtes lagen er vandaag ook als je die bal snel laat circuleren. Als je die verticale bal niet inspeelt en te traag rond het blok gaat spelen, dan kunnen zij dat belopen. Het is gewoon op dit moment niet voldoende.”

"We slikten een makkelijk tegendoelpunt in de tweede helft. Opnieuw gaat het dan over drive, intensiteit en de wil om geen tegendoelpunt te incasseren. We gaan deze wedstrijd heel uitgebreid analyseren en aan de spelers voorbrengen. Die 1 op 6 is zuur en wilden we absoluut vermijden. We moeten opnieuw die knop omschakelen en richting volgende week werken”, besloot een ontgoochelde Club-coach. (TM)