Alle nieuws

Reacties na Westerlo - Club

Jupiler Pro League

Romeo Vermant: “Logische zege voor ons“

Club Brugge pak een verdiende driepunter op bezoek bij Westerlo. Ondanks dat hijzelf niet wist te scoren, stond Romeo Vermant na de wedstrijd de pers toch met een grote glimlach te woord : “Ik sta hier inderdaad met een heel goed gevoel. In eerste instantie pakken we vandaag drie heel belangrijke punten, terwijl ikzelf voor het eerst in de basiself mocht starten. En dit uitgerekend tegen de ploeg waar ik vorig seizoen aan de slag mocht en mij de kans gaf om de nodige eerste ervaring op het hoogste niveau op te doen.”
Ook over de wedstrijd zelf, gaf Vermant een duidelijk antwoord : “Ik denk dat de zege ruim verdiend is, want wij hadden volledige controle over de wedstrijd. We benutten heel goed de ruimtes tussen de linies en nog voor het halfuur kom je op 0-2. Daarna maken we het onszelf alweer onnodig moeilijk. Niettemin hebben we het in de tweede helft toch op een volwassen manier uitgespeeld. Wat er nog beter kan? Er zijn misschien diverse factoren aan te duiden. Je zit naast een aantal geblesseerden ook met flink wat internationals die terugkeren van interlandverplichtingen waardoor de voorbereiding toch niet echt optimaal te noemen is. Dit is geen excuus maar kan een mogelijke verklaring zijn. We weten ook wel dat we ons allerbeste niveau nog niet halen en dat we niet het mooiste voetbal op de mat leggen. Maar al bij al vond ik Club vandaag bij momenten toch aardig voetballen, de zege is dan ook logisch.” (MV)

Nicky Hayen: "Moeten wedstrijden sneller in definitieve plooi leggen"

Blauw-Zwart pakte een belangrijke driepunter tegen Westerlo en coach Hayen was hier dan ook tevreden mee. "Ik denk dat we heel goed aan de wedstrijd beginnen", gaat de Brugse coach van start. "De counters van Westerlo probeerden we eruit te halen en we stonden goed georganiseerd. Daarnaast probeerden we steeds de voetballende oplossing te vinden en die vonden we op dat moment ook effectief. We komen goed op voorsprong met een afstandsschot van Jorne Spileers dat binnen gaat. Daarna hebben we heel snel de tweede kunnen maken, maar dan maken we opnieuw de fout door andere dingen te gaan doen. Dan geef je gewoon rechtstreeks zuurstof aan de anderen. Ik denk dat elke kans van Westerlo er kwam door technische fouten die wij gemaakt hebben. Dan kun je wel zeggen dat we moeten pressen, maar dit betreft gewoon technische onverzorgdheden en dan geef je mogelijkheden weg. Dan komt die aansluitingstreffer net voor de rust en weet je gewoon dat, als ze naar hun eigen spionkop spelen, dat je voor een moeilijke tweede helft gaat staan. Dan krijgen zij kansen, maar wij ook kansen op 1-3. Zowel bij de kans van Vermant als bij die van Jutglà moet je gewoon efficiënter zijn. Dan kan de score misschien verder uitlopen en kun je die wedstrijd rustig uitspelen, maar nu was het weer bibberen tot de laatste seconde. Dan heb je nog een ultieme redding van Maxim De Cuyper op de lijn nodig of een bal die op elk moment nog goed kan vallen. We moeten dus sneller die wedstrijden in een definitieve plooi kunnen leggen." Dinsdag volgt een mooi duel met AC Milan. "Op voorhand heb ik gezegd dat de focus nog niet op dinsdag gelegd mocht worden. Met ervaringen uit het verleden weet ik hoe moeilijk het hier is voor Club om punten te pakken. Het was dus gewoon zaak van hier de drie punten te komen pakken en liefst op een positieve manier. Uiteindelijk is doelstelling nummer één gehaald. Het is sowieso een belangrijk tweeluik en het is natuurlijk niet gelogen dat je uitkijkt naar dinsdag, de Champions Leaguewedstrijd tegen AC Milan. Laat ons echter zeggen dat eerst de opluchting nu komt en dan de focus naar dinsdag wordt gelegd. Je blijft natuurlijk altijd doorwerken in eender welke situatie. Ik heb ook zelf benoemd hoe belangrijk dit drieluik was en dan ben je wel blij dat je dit al tot een goed einde hebt gebracht. Opnieuw, dinsdag is natuurlijk een andere wedstrijd, maar komende wedstrijd tegen Anderlecht is minstens even belangrijk of zelfs belangrijker. Zij hebben gisteren verloren en willen ook de rug rechten tegen ons en wij moeten hier hopelijk van profiteren en gewoon verdergaan", besluit Nicky Hayen.