Alle nieuws

Rudi Ekmen strijdt vandaag mee voor ePro League-titel

Esports

Vandaag is het eindelijk zover, de finaledag van de Proximus ePro League. Na een fantastisch seizoen strijdt Rudi Ekmen met zeven andere ploegen om de ePro League-titel. Alles over een indrukwekkende reeks, de periodetitel en de finals!


VOLG DE LIVESTREAM VANAF 12u00

Er is al heel wat gebeurd voor de aankomende finals, en daarom blikken we eerst graag even terug. Bij aanvang van dit ePro League seizoen werden heel wat veranderingen doorgevoerd. In een competitie met zestien teams zou elke tegenstander elkaar eenmaal treffen. Die vijftien wedstrijden worden verdeeld over drie periodes, met dus ook drie periodekampioenen die zeker zijn van een plaatsje in de finals.  

Naast de periodekampioenen, krijgen ook de drie hoogst gerangschikte teams een ticket voor de finals. De zeven teams daaronder kregen een tweede kans in de qualifiers, waar ook een amateurgamer een ultieme kans kreeg zich te plaatsen voor de finals. De twee beste gamers uit de qualifiers plaatsen zich voor de finals. Een kleine optelsom leert ons dat acht gamers straks dus strijden om de Belgische titel. 

Straffe reeks, maar niet de strafste 

Rudi Ekmen werd voor aanvang van het nieuwe seizoen in februari al tot een van de titelfavorieten gerekend. De Mechelaar, die het vorig jaar ook schopte tot in de finals, brandde alvast van ambitie: "Na twee halve finales in de ePro League is het stilaan tijd voor de hoofdprijs". 

In de eerste wedstrijd van het seizoen nam Ekmen het op tegen Standard, geen makkelijke start. Ondanks het speloverwicht slaagde onze esporter er niet in om met drie punten aan de ePro League te starten, want het werd 1-1. 

Maar Ekmen bleef niet bij de pakken zitten en pakte in de vier resterende wedstrijden van de eerste periode telkens de volle buit. Jammergenoeg deed Genk nog net iets straffer, waardoor Ekmen de eerste periode afsloot als tweede met 13/15. 

Tweede periodetitel

De basis voor de tweede periode was echter gelegd, en Rudi Ekmen was gemotiveerder dan ooit om de tweede periodetitel te bemachtigen en zich zo rechtstreeks te plaatsen voor de finals op 27 april. Hij slaagde overtuigend in zijn ambitie om die periodetitel te pakken en breide een vervolg aan zijn winstreeks met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden. Vooral de 1-9 zege tegen Antwerp zal bijblijven. En niet alleen de periodetitel was binnen, Ekmen nam ook meteen de leidersplaats over. 

Op kop eindigen 

De periodetitel was dan wel binnen, Ekmen was niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Na speeldag 15 aan kop staan en de ongeslagen reeks zo lang mogelijk doortrekken waren twee mooie doelen in de derde en laatste periode: "Ik heb sowieso dat ticket voor de kwartfinale, maar ben niet van plan punten te laten liggen. Er komen met Cercle, Anderlecht en Genk mooie wedstrijden aan". 

De eerste horde werd alvast makkelijk genomen, want in de virtuele Stadsderby nam Ekmen de scalp van zijn tegenstander (1-6). Daarna werd ook gewonnen van Anderlechtmet 6-4. Op speeldag 13 stond het duel met KRC Genk op de planning. Ekmen verloor vorig jaar van Genk in de 1/2 finale tijdens de finals en de motivatie was dus groot. Het mocht jammergenoeg niet baten voor Ekmen, want de partij werd met 3-2 verloren. De unbeaten streak werd zo na dertien speeldagen en een indrukwekkende 34/36 beëindigd, maar de eerste plaats had Ekmen nog steeds in handen. 

En dat zou hij in de laatste speeldagen, waarin werd gewonnen van OHL en verloren van STVV, niet meer lossen. Ekmen sloot zo het reguliere seizoen af als leider, met 37/45. 12 zeges, 1 draw, 2 nederlagen. 

De finals 

Zaterdag is het eindelijk tijd voor de finals. Rudi Ekmen start in de kwartfinales met de derby tegen Cercle. Bij een overwinning komt hij uit tegen de winnaar van het duel tussen KV Mechelen - Westerlo. Aan de andere kant van de tabel staan de duels Union - STVV en Genk - Standard gepland. De winnaar na die halve finale komt mogelijks dus uit tegen Blauw-Zwart. 

Het schema in de kwartfinales:

  • Club - Cercle om 8u30
  • Union - STVV om 9u10
  • KV Mechelen - Westerlo om 9u50
  • Genk - Standard om 10u30

De kwartfinales zijn niet live te volgen op televisie. De halve finales (uitzending vanaf 12u) en de finale kun je wel live volgen op Eleven/DAZN 2 en in de DAZN app. 

De finals live meemaken? Dat kan! Het evenement vindt plaats in de Kinepolis te Brussel, Eeuwfeestlaan 20. De deuren openen om 8u 's morgens en de toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Tot zaterdag? 

Schrijf je hier gratis in!