Alle nieuws

Rudi Ekmen verovert de ePro League-titel

Esports

Hij doet het! De afgelopen twee seizoenen strandde het schip telkens in de halve finales, maar bij zijn derde poging kroonde onze esporter Rudi Ekmen zich tot ePro League-kampioen! In de finale versloeg hij Union na twee zenuwslopende games.

Voor Ekmen is het de bekroning van een fantastisch seizoen, want de Mechelaar sloot de reguliere competitie af als leider met 37/45. Als kampioen van de tweede periode plaatste hij zich ook rechtstreeks voor de finals op 27 april.

Tijdens de finals was de Kinepolis in Brussel het decor voor een ultraspannende editie. In de kwartfinales nam Ekmen de scalp van Cercle in een virtuele Stadsderby. Daarna won hij zijn halve finale van KVC Westerlo.

Voor het eerst bereikte hij zo de Grand Final van de ePro League finals. Daar wachtte een duel met de kampioen van vorig jaar, Union SG. Ekmen hield de zenuwen in bedwang en greep overtuigend de ePro League-titel. Zo mag hij zich minstens een jaar lang de Belgische nummer 1 noemen.

INTERNATIONAAL PODIUM

Door zijn titel plaatst de kersvers kampioen zich voor de groepsfase van de eChampions League in Londen. Een prachtig podium, maar geen primeur voor Ekmen. Vorig jaar toonde onze esport-trots zich al op internationaal niveau door in de voorrondes van de eChampions League maar liefst negen (?!) tegenstanders uit te schakelen. Tijdens de groepsfases op locatie in London was wereldtopper Tekkz echter te sterk om door te breken tot de knock-outs.

Maar straks wacht dus een nieuwe kans voor de Mechelaar. Het virtuele kampioenenbal wordt georganiseerd in Londen en de groepsfase gaat van start begin mei. Van daaruit probeert Ekmen zich dan te knokken bij de laatste 24 voor de knock-outfase van het tornooi en de uiteindelijke finaledag eind mei. Daarnaast geeft de Belgische titel ook recht op een ticket voor de EA FC World Cup Play-Ins, ofwel de voorrondes voor het WK.