Alle nieuws

Sturm Graz wint met 1-2 van BW Linz

Sturm Graz, de Oostenrijkse ploeg waartegen Club Brugge het woensdag opneemt, heeft afgelopen weekend met 1-2 gewonnen op het veld van BW Linz.

De Oostenrijkers kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Yalcouyé legde in de 18de minuut van net buiten de zestien aan, maar de bal spatte op uiteen op het doelhout. Biereth was goed gevolgd en kon de rebound voorbij doelman Lukse werken. 0-1 voor de bezoekers.

In de eerste helft slaagde de thuisploeg erin om terug op gelijke hoogte te komen. In de 33ste minuut zette Anderson de bal voor en Pirkl probeerde in één tijd de bal voorbij de doelman te werken, maar Scherpen zat er niet goed bij waardoor Gioginger van dichtbij de 1-1 in een leeg doel kon binnentikken.

Vlak na de rust kwam het eerste echte doelgevaar van de BW Linz. Anderson schilderde de bal op het hoofd van Ronivaldo, maar doelman Scherpen zat er met de vingertoppen bij. In de 69ste minuut ging de bal op de stip na een fout op Kiteisjvili. Hijzelf zette de penalty om en bracht zo Sturm Graz opnieuw op voorsprong.

Scherpen moest in het absolute slot van de wedstrijd nog een paar keer de meubelen redden. Hij ranselde van dichtbij een kopbal van Ronivaldo uit zijn doel en kon enkele ogenblikken later diezelfde Ronivaldo van de gelijkmaker houden met een uitstekende reflex. Uiteindelijk won Sturm Graz de partij met 1-2.

Momenteel staat Sturm Graz met 16 punten uit 8 wedstrijden aan de leiding van de Oostenrijkse Bundesliga. Eerste achtervolger met 15 punten is Rapid Wien.

Sturm Graz: Scherpen, Johnston (84’ Geyrhofer), Aiwu, Lavalée, Gazibegovic, Gorenc Stankovic (46’ Chukwuani), Yalcouyé (72’ Zvonarek), Horvat, Bøving (58’ Kiteisjvili), Camara (’58 Yardımcı), Biereth.

Doelpunten: 18’ Biereth (0-1), 33’ Gioginger (1-1), 69’ Kiteisjvili (1-2).