All news

Club Facts: Knokke - Club

34 dagen na de wedstrijd tegen Cercle Brugge, waarin Club zijn 19e landstitel kon vieren, speelt Blauw-Zwart alweer zijn eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen. In Heist-aan-Zee neemt Club het op tegen R. Knokke FC.

- De troepen van Nicky Hayen zijn nog niet compleet. Sommige spelers zijn nog actief op het EK, anderen kregen langer rust. Van de nieuwkomers is alleen Nordin Jackers vaanf het begin aanwezig. Hij werd definitief overgenomen van OH Leuven.

- R. Knokke FC speelt in Eerste Nationale. Afgelopend seizoen eindigde de club op de derde plaats. Ze eindigden net achter promovendi RAAL La Louvière en KSC Lokeren-Temse, die volgend seizoen zullen Club NXT vervoegen in de Challenger Pro League.

- De coach van FC Knokke is de 52-jarige West-Vlaming Jannes Tant. Sinds medio 2023 is hij de coach van de kustploeg. Tussen 2008 en 2011 werkte hij eerder al voor Knokke en ook was hij jeugdcoach bij de U21 van Club Brugge. Als speler was hij een jeugdproduct van Blauw-Zwart. In 1992-93 maakte hij deel uit de A-ploeg als verdediger, maar kon geen speelminuten afdwingen. Hij kwam daarna ook nog uit voor onder andere SV Waregem, KV Oostende en SK Sint-Niklaas.

- Knokke is in recente tijden een regelmatig terugkerende gast in de voorbereiding van Club Brugge. In 2020 was er de laatste ontmoeting toen Knokke langskwam in het Basecamp (5-0 zege). Daarvoor waren er nog duels in 2016 (0-3 zege), 2012 en 2006 (telkens 0-8 zege).

- Vorig seizoen kon Knokke stunten in de Croky Cup door in de 1/16e finales KV Mechelen uit te schakelen. In de 1/8e finales verloor Knokke pas na strafschoppen van Oud-Heverlee Leuven.

- Bekende spelers zijn Merveille Goblet (ex-Waasland-Beveren) en Jens Naessens (ex-Zulte Waregem en KV Mechelen).

- Spelers met een verleden bij de jeugd van Club Brugge zijn doelman Wout Meese en verdediger Naguy Maertens. Deze zomer verlieten andere oud-jeugdspelers van Club Noah Aelterman, Brendan Schoonbaert en Lennert Hallaert de kustploeg.



- Robin Lefever werd aangeduid als scheidsrechter.

- De 34-jarige ref wordt bijgestaan door Pieter Verleysen en Stijn De Meulemeester.

- In het voorbije seizoen floot Lefever vooral in de 2e en 3e nationale reeksen.

- In 2015 leidde de West-Vlaming ook al eens een oefenmatch van Club tegen Torhout (0-5 winst).