Alle nieuws

AC Milan wint met het kleinste verschil van Udinese

De ploeg van Paulo Fonseca, trainer van AC Milan, wist de drie punten thuis te houden in een spannende wedstrijd tegen Udinese. De Italiaanse club versloeg zaterdag Udinese met 1-0, ondanks dat ze meer dan een uur met tien man moesten spelen. Door deze overwinning staat de zevenvoudig Europees kampioen nu op twee punten achter koploper Napoli in de Serie A.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al vroeg gescoord door Samuel Chukwueze in de 13e minuut. Wat leek op het begin van een comfortabele zege, bleek uiteindelijk de beslissende treffer te zijn, aangezien Milan stand wist te houden tegen het aandringende Udinese. De opdracht werd aanzienlijk zwaarder toen Oranje-international Tijjani Reijnders in de 29e minuut rood kreeg na een ongelukkige overtreding op Sandi Lovric, die op het punt stond vrij voor het doel te komen. Reijnders trapte per ongeluk op zijn hakken, wat hem direct van het veld stuurde.

Gouden kans

Een gouden kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen kwam voor invaller Tammy Abraham, die Alvaro Morata verving. Met nog een kwartier te spelen faalde Abraham echter bij een uitgelezen mogelijkheid na een rebound en raakte hij daarbij ook geblesseerd aan zijn schouder.

Bijna de 1-1

De spanning liep hoog op toen Udinese in de vijfde minuut van de blessuretijd dacht gelijk te maken via Christian Kabasele. De bezoekers vierden al, maar hun vreugde werd abrupt onderbroken toen na een lange VAR-check het doelpunt werd afgekeurd wegens nipt buitenspel van Jurgen Ekkelenkamp.