Alle nieuws

Reacties na Club - Cercle

Jupiler Pro League

Interview


Nicky Hayen: “Sfeer om kippenvel van te krijgen”
Club Brugge pakte een ruime en deugddoende zege tegen Cercle en blijft zo verder opklimmen in het klassement. Coach Nicky Hayen was dan ook tevreden met de prestatie van zijn team. “Of dit een perfecte zondag was? Grotendeels wel, al zijn we wel aarzelend gestart. De manier waarop Cercle speelt is duidelijk. We wisten dat ook en hadden tijdens de eerste 25 minuten wel goede ideeën om hun manier van spelen op te vangen, maar de kwaliteit was er nog niet. Daarna lukte dat steeds beter en na de 1-0 kwam het volledig los.

Het werd een referentiematch en we speelden het voetbal dat we negentig minuten lang willen spelen. Het baltempo ging omhoog, we creëerden veel kansen en hadden ook een hogere score kunnen hebben. Als iedereen op niveau is en ook de invallers gretig zijn, dan ben je tot veel in staat. Maar je weet dat je altijd twee honderd procent moet blijven gaan. Die factor angst moet er ook uit en dat was vandaag duidelijk het geval. We houden de nul en scoren drie keer. Het was niet de perfectie, en dat bestaat ook niet, maar we hebben vandaag wel iets heel positiefs gezien. Bovendien was er ook een sfeer om kippenvel van te krijgen.” De transfermarkt blijft intussen nog enkele dagen open en dus is het afwachten of er nog spelers vertrekken. Zo werd Andreas Skov Olsen al eerder gelinkt aan een transfer. “Je zag vandaag opnieuw zijn waarde. Hij is heel gevaarlijk. Het is iemand met enorm veel kwaliteiten, dus iedere trainer hoopt zo’n speler in zijn ploeg te hebben.” (SF)


Hugo Vetlesen: “De nieuwe spelers geraken stilaan ingespeeld” 

Club speelde geen onaardige derby en won deze keer wel overtuigend met 3-0 van Cercle. Hugo Vetlesen was achteraf alleszins tevreden met het resultaat. 

“Het was verschrikkelijk warm”, waren de eerste woorden van Vetlesen. “En dan meer dan 90 minuten spelen, het werd tijd dat het gedaan was. En neen, het was geen makkelijke wedstrijd als je dat zou denken. De eerste 25 minuten waren duidelijk in het voordeel van onze tegenstanders, maar daarna konden we stilletjes aan de wedstrijd beginnen controleren en konden we nog voor de rust 2-0 uitlopen. Zoals u zelf hebt kunnen zien konden wij per momenten de bal goed controleren, maar dat komt ook omdat de nieuwe spelers ingespeeld raken in het spelsysteem dat we willen spelen en zo zie je dat het per wedstrijd beter begint te gaan. En ja, hun doelman speelt hier, net zoals vorig seizoen trouwens, een heel sterke wedstrijd, want anders zou het wel eens meer dan 3-0 kunnen geweest zijn. We zijn nu aan twee weken aan een beetje rust toe en dan is het weer werken naar onze volgende opdracht, namelijk naar Kortrijk en dat wordt ook alweer een serieuze opdracht.”(FDC) 

Brandon Mechele: “We behaalden vandaag een overtuigende zege” 

Brandon Mechele stak het vuur aan de lont met een rake kopbal in de 39ste minuut, meteen ook zijn eerste doelpunt van het seizoen. 

“Ik ben heel blij dat we deze derby gewonnen hebben na al die gelijke spelen tijdens de voorgaande seizoen”, opende de Brugse verdediger zijn perspraatje. “Vandaag behaalden we volgens mij een overtuigende zege. Ik zou misschien niet durven zeggen dat we onze beste wedstrijd van het seizoen speelden, maar het is wel zo dat we nu toch al een bepaald niveau halen die de goede richting uitgaat. De automatismen verliezen per momenten vrij goed, maar we moeten nog beter kunnen me dunkt. Gewoon hard blijven werken en dan komt het wel goed. Eigenlijk hadden we een ruimere zege moeten behalen, wat misschien ook een werkpuntje is, maar geen tegendoelpunt incasseren is ook al niet slecht. Ik ben ook blij dat ik met mijn kopbal kon scoren en zo wat spanning van de ploeg kon wegnemen. Mijn eerste dit seizoen en hopelijk niet mijn laatste, want vorig jaar had ik er zes dus hopelijk volgen er nog meer. Mijn doelpunt was trouwens iets wat we met de staff deze week besproken hadden en dan is het natuurlijk leuk als je op die manier ook kan scoren natuurlijk.”(FDC)