Alle nieuws

Ronny Deila: "Verder bouwen op prestatie van deze avond"

UEFA Conference League

Na een moeilijke periode boekte Blauw-Zwart een deugddoende zege tegen Lugano. Coach Deila was bijgevolg een tevreden man na de prestatie van zijn team. 

"Uiteraard hebben we een goed gevoel na deze match", begint de coach. "Na de wedstrijd van zaterdag was het een lastige situatie en sowieso een moeilijke week. We moesten bijgevolg iets rechtzetten en een betere prestatie neerzetten en ik denk wel dat we daarin geslaagd zijn. Vooraf zei ik al dat we meer compact moesten spelen en agressiever en volwassener zijn. Dat hebben we goed gedaan vandaag, behalve na 10 minuten in de tweede helft. Dat was een mindere periode van ons. Echter in de eerste helft denk ik niet dat zij één kans hadden en daarin hadden wij het volledige overwicht. We namen ook onze momenten vandaag en dat was belangrijk. Wanneer iedereen zich 100% geeft en zijn job uitvoert, dan komt het geluk vanzelf aan onze zijde. Dat was een goed gevoel vandaag."
"Het was ook goed dat we Casper terug hadden vandaag en ik vond dat hij een goede wedstrijd speelde. Nu hebben we eigenlijk vier in plaats van twee middenvelders waarmee we kunnen roteren. Dat zal ook nodig zijn, want we spelen nog heel veel wedstrijden. Het zijn allemaal goede voetballers, dus het zal vooral belangrijk zijn om de juiste spelers op het juiste moment in te zetten. Op die manier kunnen we ook makkelijker vervangingen tijdens de wedstrijd doorvoeren. Daarom was ik heel tevreden over o.a. Balanta en Nielsen, want dat is niet evident als je een hele tijd niet gespeeld hebt. Nu hebben ze allen bijna 90 minuten gespeeld, dus dat vind ik chapeau."
Thiago kende opnieuw geen makkelijke wedstrijd. "Ik heb het gevoel dat hij soms te veel nadenkt in de acties die hij doet. Dat vind ik ook niet onlogisch, want hij heeft nog nooit eerder in een team als Club Brugge gespeeld. Hij moet dus nog leren, maar hij maakte wel een goede start van dit seizoen. Nu loopt het iets minder wat scoren betreft en zijn timing zit niet altijd goed. Dan neemt de stress het soms over van de kwaliteit, dus dat zijn zaken waar we moeten aan werken. Het gaat dus absoluut niet over attitude, maar meer over begrijpen hoe hij moet omgaan met de druk als spits bij een topteam als Club Brugge."
Coach Deila was vooral tevreden over de manier waarop Club de zege pakte. "Uiteraard is het resultaat het belangrijkste, maar ik ben ook heel blij met de manier waarop we vanavond wonnen. Dat was iets wat ik wel al gezien had dit seizoen en daarop moeten we verder bouwen. We kunnen altijd beter doen met de bal aan de voet, maar het start met een goed fundament te leggen en hard te werken en organisatie. Vanuit die beginselen groeien dan de vaardigheden en het geloof in de volgende wedstrijden. We moeten als groep nu zo verder doen en met ons hoofd omhoog naar de volgende matchen toewerken. Ik ben ervan overtuigd dat we dit samen kunnen en vanavond was een goede start en daarop gaan we bouwen naar de toekomst toe", besluit een hoopvolle Ronny Deila. (TM)