Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – Westerlo

Jupiler Pro League

Na de 3-0 zege tegen Westerlo verzamelden we reacties van Maxim De Cuyper en Ronny Deila.


Ronny Deila: “Heel volwassen gespeeld”

Club behaalde een verdiende overwinning en dus kon coach Ronny Deila tevreden zijn over zijn team.

“Het was een goede prestatie. We hebben heel volwassen gespeeld. We hadden controle over de partij, al was het in het begin moeilijk om ze te ontmantelen want ze speelden goed georganiseerd. We hebben zelf niets weggegeven en pakten opnieuw een clean sheet. Dat is altijd goed. We hebben ook drie keer gescoord en hadden misschien nog een paar goals meer kunnen maken, maar dan zouden we wel heel efficiënt geweest zijn. De invallers vielen ook heel gretig in.”

Igor Thiago scoorde opnieuw twee keer en zit dit seizoen al aan 23 goals. De Braziliaan begon aarzelend aan het seizoen, maar is de laatste tijd niet meer af te stoppen. “Hoe ik zijn metamorfose kan verklaren? Hij was in het begin het tempo niet gewoon, want er was toch een verschil met de Bulgaarse competitie. Ook die snelle opeenvolging van wedstrijden moest hij gewoon worden. Maar intussen begrijpt hij zijn rol en verloopt ook het samenspel met de ploegmaats steeds beter. Hij heeft veel meer balans en veel meer zelfvertrouwen. Hij is een targetman, moet de bal vasthouden, het spel simpel houden, druk zetten op de verdediging en aanwezig zijn in de zestien meter. Intussen scoort hij met de ogen toe, maar hij moet ook zijn ploegmaats bedanken want die bedienen hem erg goed.”

Ook Hugo Vetlesen haalt als verdedigende middenveld een steeds hoger niveau. “Hugo is een heel intelligente speler die ook technisch erg sterk is. In het begin van het seizoen stond hij hoger op het veld naast Hans, maar als zes heeft hij veel voetballend vermogen wat op die positie goed is om het spel op gang te brengen. Hij kan in die rol heel belangrijk zijn.” (SF)


Maxim De Cuyper: “Volledige controle over de wedstrijd“

Club Brugge won zijn eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2024 met duidelijke 3-0 cijfers van Westerlo. Maxim De Cuyper, vorig seizoen nog aan de slag bij de Kemphanen, kon dan ook tevreden op de wedstrijd terugblikken : “Ik denk dat we volledige controle over de wedstrijd hadden en nooit in de problemen zijn gekomen. Ik denk dat Simon slechts éénmaal in actie is moeten komen. Voor het overige had Westerlo geen verhaal tegen ons overwicht, voor hen niet eens een schande want ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om hier te komen spelen. Ondanks het ruime overwicht hadden we het aanvankelijk niet zo makkelijk om de juiste ruimtes te vinden want Westerlo stond goed in blok. Het was dus zaak om rustig en geduldig te blijven en dan merk je dat we onszelf in de tweede helft beloond zagen. De 2-0 was voor hen dan ook de spreekwoordelijke doodsteek.” (MV)