Alle nieuws

Reacties na Kortrijk – Club

Jupiler Pro League

Simon Mignolet: “We gaan naar huis met een mooie 0-3-overwinning. We hebben de lijn van voor de interlandbreak kunnen doortrekken en kijken nu vooruit naar de Champions League.”

Club Brugge ging in Kortrijk aan de haal met de drie punten. Doelman Mignolet speelde hierin een belangrijke rol met een cruciale redding in de tweede helft op een poging van Dewaele.

“Je weet dat het lastig is om hier te komen spelen. We haalden hier de voorbije jaren weinig punten. Vandaag gaan we naar huis met de overwinning. 0-3 is een mooie score om de lijn door te trekken na de interlandbreak en net voor de start van de Champions League. Het zijn heel belangrijke punten, ik ben er heel blij mee.”

Bij een 0-1 stand schudde de doelman een prachtige reflex uit zijn handschoenen. “Je weet dat het voor hen de match van het jaar is, dat zie je ook aan de laatste resultaten hier, dus blij dat ik mijn bijdrage kon leveren zodat we hier weggaan met de winst en 12 op 12 halen. Ik ben ook heel tevreden met de collectieve prestatie.”

De tweede helft verliep moeizamer dan de eerste, maar Blauw-Zwart diepte de voorsprong alsnog uit. “Kortrijk dwong ons om lager te gaan spelen. Ze gingen vol voor de gelijkmaker, maar ik kon die belangrijke bal redden. Iets daarna werd het 0-2 en dat betekende het einde van de wedstrijd”. besloot de goalie met de glimlach.

Nicky Hayen: “Ondanks de werkpunten is het een mooie overwinning. Voor Kortrijk is dit de wedstrijd van het jaar en hun aanhang zorgt voor heel veel energie, maar we speelden een volwassen wedstrijd."

Blauw-Zwart boekte zijn vierde zege op een rij na een 0-3 zege tegen KV Kortrijk. Coach Hayen was na afloop bijgevolg een tevreden man.

"Als je het eerste kwartier of eerste twintig minuten ziet, dat we heel goed uit de kleedkamer en uit de startblokken komen", begint de Brugse coach zijn analyse. "We bepaalden goed het tempo en domineerden de wedstrijd. Dan komen we ook heel verdiend op 0-1. Daarna kregen we ietwat een kopie van de wedstrijd tegen Dender. We kruipen terug en zetten minder druk vooruit. Dan weet je dat je Kortrijk ook beter in de wedstrijd brengt. Dan zie je ook dat ze een goede ploeg hebben en kansen creëren. Op bepaalde momenten hebben we een heel goede Simon (Mignolet) nodig gehad om te voorkomen dat we dat tegendoelpunt slikken. Dat probeer je te corrigeren tijdens de rust. Hetgeen we eigenlijk vanaf moeten, is het controlevoetbal. We moeten de wedstrijd kunnen versnellen en op dit moment is het zo dat we soms versnellen wanneer we het niet moeten doen en ook vertragen wanneer dat niet nodig is. Dat zijn werkpunten die we naar de toekomst toe moeten meenemen. Echter...als je alles in zijn geheel neemt, denk ik dat dit een heel mooie overwinning is. De afgelopen twee jaar hebben we hier telkens met 1-0 verloren en zij hebben vóór de interlandbreak bijna niet meer gewonnen. En je weet dat dit de wedstrijd van het jaar voor de thuisploeg is met een hele fanatieke aanhang erachter en heel veel energie. Dan weet je dat je dat moet matchen en, als ik het dan bekijk, dan hebben we wel een volwassen wedstrijd gespeeld. We hebben het onszelf misschien weer onnodig moeilijk gemaakt, maar dat had ook wel wat te maken met de sterkte van Kortrijk", besloot een tevreden Brugse coach.