Terug

Woensdag 14/06/2017 - 17:00 Clubnieuws

Het beste van #CXXV (I)

Het voorbije seizoen vierde Club zijn 125-jarig bestaan. Met 125jaar.clubbrugge.be werd een uniek naslagwerk gecreëerd, toegankelijk voor alle Clubfans. Elke dag kon je terugblikken op de rijke geschiedenis van Blauw-Zwart, we rakelen enkele van de mooiste en grootste verhalen terug op.

Beginnen doe je bij het begin, en dus werd in de eerste maanden van dit seizoen gekeken naar de belangrijke figuren én de meest bepalende spelers van voor WOI. In die tijd was Club een pak minder gestructureerd dan nu, en kon een oefenmatch tegen een basketbalploeg al eens voorvallen.

Ook de grote namen van vroeger komen regelmatig aan bod in onze terugblikken. Denk maar aan het verhaal van Fernand Boone, de eerste Gouden Schoen van Club, of dat van Johny Thio of Fernand Goyvaerts, de enige Belg die voor Real Madrid en Barcelona speelde. Weet je trouwens nog dat datzelfde Barcelona te gast was in Brugge om er een jubileumwedstrijd te spelen voor het 100-jarig bestaan van Blauw-Zwart? Een andere Europese tegenstander was FK Qarabag, één van de uniekste Europese verplaatsingen ooit.

Eindigen doen we met een interview met Henk Houwaart, Nederlander met een Brugs hart.


Gerelateerde artikels

Top