Terug

Vrijdag 15/06/2012 - 16:36 Foundation nieuws

Allemoale Thope Homeless Team wint Community trofee

Voorbije woensdag was Mechelen gaststad voor het finaletornooi van de Belgian Homeless Cup. Ook het blauwzwarte Homeless team was aanwezig om het in de Belgae poule op te nemen tegen de ploegen uit Sint Truiden, Mechelen en Kortrijk.

Community trofee

Community trofee

Met een ploeg van tien speler, vier begeleiders en acht supporters vertrok het Allemoale Thope team op woensdagmorgen vanuit het Jan Breydel stadion richting Mechelen. Hier vond het finaletornooi van de Belgian Homeless Cup plaats. Als ploeg uit de subtop streden we om de groepswinst met als inzet een sportief weekend.

Tijdens dit tornooi pakte het Homeless Team uit met een leuke sfeer, goed voetbal en ze speelden voor en met elkaar, met als doel onze wedstrijden te winnen. Na drie spannende wedstrijden trok onze ploeg aan het langste eind met scores van 7-5, 7-5 en 4-2, tegen respectievelijk Mechelen, Sint Truiden en Kortrijk. Dit betekent dat we het als winnaar van deze poule konden opnemen tegen de tweede uit onze reeks, namelijk Kortrijk.

Helaas konden we onze sterke prestatie van in de poule niet herhalen en moesten we het onderspit delven tegen de ploeg uit het zuiden van de provincie. Na een gelijkopgaande wedstrijd moesten we in de slotfase nog de 3-2 toestaan waardoor we net naast de groepswinst grepen.

Dankzij deze fantastische sportieve prestatie kon de dag van ons team al niet meer stuk. Uiteindelijk kwam er nog een verrassing uit de bus. Het Allemoale Thope team heeft namelijk de “Community Trofee” gewonnen, wat betekent dat de inzet van onze ploeg beloond is met een beker en een sportief weekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de ploeg die dit seizoen de grootste stappen heeft gezet op sociaal vlak. Deze evaluatie gebeurt zowel op het vlak van teamspirit, inzet en groepsgevoel als op de sociale begeleiding van onze spelers. Kortom, de beker die aantoont dat het hoofddoel van het project geslaagd is.


Gerelateerde artikels

Top