Terug

Maandag 26/12/2016 - 22:24 Wedstrijdverslagen

Club sluit 2016 af met 2-1 zege tegen Moeskroen

Club Brugge heeft het jaar afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Moeskroen. Nkaka bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar Van Rhijn en Vossen zetten na de rust orde op zaken.

Stefano Denswil schermt de bal af (Photo News)

In vergelijking met de match van woensdag op Eupen onderging de Brugse basiself slechts één wijziging: centraal achterin kwam Bjorn Engels in de plaats van Benoît Poulain. De Bruggelingen konden dus teren op de automatismen en gingen meteen op zoek naar een vroeg doelpunt: een afgeweken schot van Izquierdo ging over en doelman Delac bracht redding op kopballen van Cools en Denswil.

Het was echter Moeskroen dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. De mee opgerukte Nkaka kreeg te veel vrijheid in de zestien meter en kon de 0-1 zomaar binnenkoppen. Kort daarop moest Butelle ook redding brengen op een harde knal van Trezeguet. Club leek even van slag, maar kon zich daarna toch herpakken. Zo waren er twee goede reddingen van Delac nodig om Vanaken van de gelijkmaker te houden.

Ricardo van Rhijn verraste doelman Delac met een verre vrije trap (Photo News).

De bezoekers plooiden uiteraard massaal terug, waardoor de ruimtes voor Blauw-Zwart erg klein waren. Club dreigde vooral van op links via Izquierdo, maar de Colombiaan kende geen geluk bij de afwerking: eerst ging zijn poging via een verdediger over doel en daarna strandde zijn schot recht in de armen van Delac. Dé kans op de gelijkmaker viel op slag van rust: Delac kon de doorgebroken Izquierdo afstoppen en de rebound van Vanaken ging via een verdediger centimeters naast.

Blauw-Zwart ging dus nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar ontsnapte net na de rust zowaar aan de 0-2. Na een actie van Trezeguet schoot Nkaka het leer namelijk tegen de deklat. De Bruggelingen waren meteen klaar wakker en reageerden met twee prima kansen: eerst pareerde Delac een knal van Engels en kort daarop ging een vrije trap van Refaelov centimeters naast.

Jelle Vossen bezorgde Club alsnog de drie punten (Photo News).

De verdiende 1-1 viel uiteindelijk op het uur, met dank aan doelman Delac. De Moeskroense goalie liet zich immers verrassen op een verre vrije trap van Van Rhijn. Erop en erover was het devies van Club, want enkele minuten later stond het al 2-1: van Rhijn slingerde de bal voor doel en daar gleed Jelle Vossen het leer voorbij Delac.

In de slotfase kwam Blauw-Zwart nog enkele keren dicht bij een derde doelpunt: Vormer en Izquierdo konden hun pogingen niet kadreren en doelman Delac bracht redding op schoten van Cools en Izquierdo. De overwinning kwam niet meer in gevaar, waardoor Club Brugge het jaar afsluit als leider. Het telt twee punten voorsprong op Anderlecht en drie op Zulte Waregem.


Jupiler Pro League Speeldag 21
Toeschouwers 27.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Lawrence Visser
Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Dion Cools – Ruud Vormer, Timmy Simons, Hans Vanaken – Lior Refaelov (80’ Claudemir), Jelle Vossen, José Izquierdo.
Bank: Sébastien Bruzzese, Benoît Poulain, Wesley Moraes, Tomás Pina, Nikola Storm en Boli Bolingoli.
Coach: Michel Preud’homme.
Excel Moeskroen Matej Delac – Mergim Vojvoda, Thibaut Peyre, Stefan Simic, Jérémy Huyghebaert – Dimitri Mohamed, David Hubert, Aristote Nkaka, Nikola Gulan (72’ Luka Stojanovic), Mahmoud Trezeguet (82’ Fabrice Olinga) – Simon Diedhiou (76’ Fejsal Mulic).
Coach: Mircea Rednic.
Gele kaarten Cools, Mohamed, Nkaka.
Rode kaarten geen
Doelpunten 8’ Nkaka (0-1), 61’ van Rhijn (1-1), 68’ Vossen (2-1).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top