Terug

Zondag 12/02/2017 - 19:56 Wedstrijdverslagen

Club gaat met 1-0 onderuit op Lokeren

Club Brugge heeft op het veld van Lokeren een 1-0 nederlaag geleden. Het was uitgerekend ex-Clubspits Tom De Sutter die op het halfuur het enige doelpunt van de partij scoorde.

Gouden Schoen José Izquierdo kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd (Photo News).

De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de match van vorige week tegen Charleroi: Dion Cools - terug uit schorsing – nam op de rechtsachter de plaats in van Palacios. Voorin speelden Refaelov en Gouden Schoen Izquierdo opnieuw in steun van diepe spits Vossen.

Lokeren speelde de voorbije weken op eigen veld 0-0 gelijk tegen AA Gent en Anderlecht, en dus hoopte coach Kristinsson om met een behouden aanpak ook Blauw-Zwart in bedwang te houden. De Waaslanders speelden in een 4-5-1-opstelling, waardoor Club amper ruimte kreeg om te voetballen. Vossen en Izquierdo konden wel al vlug voor gevaar zorgen, maar Copa bracht telkens redding. De Ivoriaan kon even later ook een harde knal van Vormer pareren.

Tom De Sutter scoorde het enige doelpunt van de partij (Photo News).

De Bruggelingen hadden de match onder controle, maar kwamen op het halfuur op achterstand toen De Sutter een voorzet van De Ridder binnenkopte. Club probeerde te reageren, maar kende pech in de afwerking: na een doorsteekpass van Vanaken schoot Vossen op de paal, een goal van Cools werd afgekeurd en Copa bracht redding op een kopbal en schot van Vanaken. De 1-1 hing in de lucht, maar op slag van rust werd het zowaar bijna 2-0. Engels kon echter nog net de doorgebroken Miric afstoppen.

Na de pauze ging Blauw-Zwart nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Zo moest Copa al vroeg een kopbal van Vossen pakken, terwijl kort daarop een schot van Izquierdo over doel zoefde. Club ging steeds meer druk zetten, maar botste op een sterke doelman Copa: eerst duwde de Ivoriaan een vrije trap van Denswil net naast en even later pareerde hij een pegel van Izquierdo.

Dorin Rotariu mocht opnieuw invallen, maar ook hij kon het tij niet keren (Photo News).

De tijd begon stilaan te dringen en dus voerde Michel Preud’homme halfweg de tweede helft een dubbele wissel door: Rotariu en Wesley kwamen in de plaats van Refaelov en Cools. De Roemeense nieuwkomer liet zich al meteen opmerken, maar zijn schot ging over. Lokeren loerde intussen op de counter en kon via De Sutter nog even dreigen. Butelle kende echter geen problemen met de kopbal van de voormalige Clubspits.

De Waaslanders probeerden intussen op alle mogelijke manieren het tempo uit de wedstrijd te halen, waardoor Club moeite had om de thuisdefensie uit verband te spelen. Vormer haalde nog wel de achterlijn, maar kon geen ploegmaat bereiken, en toen Wesley toch eens zwaar uithaalde, lag Copa weer in de weg. De beste kans viel uiteindelijk nog diep in blessuretijd, maar de Lokerse doelman kon ook een kans van Vossen verijdelen. Door deze nederlaag krijgt Club Brugge bovenaan het klassement het gezelschap van Anderlecht.


Jupiler Pro League Speeldag 26
Toeschouwers 9.022 - Daknamstadion
Scheidsrechter Erik Lambrechts
Lokeren Barry Boubacar Copa – Georgios Galitsios, Mijat Maric, Branislav Ninaj, Mario Ticinovic – Steve De Ridder (92’ Joher Rassoul), Koen Persoons, Marko Miric, Mehdi Terki, Bob Straetman (59’ Sergiy Bolbat) – Tom De Sutter (84’ Gary Martin).
Coach: Runar Kristinsson.
Club Brugge Ludovic Butelle – Dion Cools (68’ Wesley Moraes), Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Ruud Vormer, Timmy Simons, Hans Vanaken – Lior Refaelov (68’ Dorin Rotariu), Jelle Vossen, José Izquierdo.
Bank: Ethan Horvath, Claudemir, Abdoulay Diaby, Helibelton Palacios en Lex Immers.
Coach: Michel Preud’homme.
Gele kaarten De Ridder, Persoons, Izquierdo.
Rode kaarten geen
Doelpunten 27’ De Sutter (1-0).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top